Dit is de Samsung Galaxy Tab A 10.5

0

De Samsung Galaxy Tab S4 is niet de enige tablet die Samsung woensdagavond presenteerde. Het Koreaanse technologiebedrijf heeft ook een alternatief onthuld dat een stuk voordeliger is: de Samsung Galaxy Tab A 10.5. Vanaf 24 augustus kun je hem in huis halen voor 329 euro.

Da afgelopen weken hebben we verschillende malen de Samsung Galaxy Tab A2 XL voorbij zien komen. Als we wat er toen gezegd is vergelijken met de nieuwste telg uit het nest van Samsung, hadden we al die tijd waarschijnlijk over de Samsung Galaxy Tab A 10.5. Deze laatste is woensdagavond Nederlandse tijd officieel gepresenteerd door Samsung. In veel opzichten lijkt hij op de Galaxy Tab S4, maar kost slechts de helft.

Dit moet je weten over de Samsung Galaxy Tab A 10.5

Net als de Galaxy Tab S4 heeft de Samsung Galaxy Tab A 10.5 een 10,5 inch groot scherm. Uiteraard is dat geen Super AMOLED-display, maar een TFT LCD-scherm. Dat betekent dat de contrasten minder groot zijn en de kleuren minder vol en verzadigd. Maar door de vrij forse schermresolutie van 1920 bij 1200 pixels is het beeld desalniettemin lekker scherp.

Gezien het prijskaartje is het niet vreemd dat de Galaxy Tab A 10.5 niet zo krachtig is als de Galaxy Tab S4. In plaats van een Snapdragon 835 is de tablet uitgerust met een Snapdragon 450. Deze octa-core processor kan pieksnelheden bereiken van 1,8 GHz. De chipset wordt bijgestaan door 3 GB RAM en 32 GB intern geheugen. Dat is misschien niet veel opslagruimte, maar mocht je ooit tekort komen, dan is de opslagcapaciteit eenvoudig uit te breiden met microSD-kaart. De accucapaciteit bedraagt 7300 mAh. Achterop zit een 8 megapixelcamera, voorop moet je genoegen nemen met een 5 megapixelcamera.

Samsung zegt de Kids Mode te hebben aangepakt. Daarmee heb je de regie over welke apps je kroost mag gebruiken en hoe lang zij hem mogen gebruiken. Samsung schrijft in haar persbericht dat de interface afgestemd is om “leren en entertainment eenvoudig, veilig en leuk” te maken. Tevens krijg je gratis en voor niets de games Lego Batman en Ninjago. Zoals je van een nieuwe Android-tablet mag verwachten krijg je de allernieuwste Android-versie, Android 8.1 Oreo.

Beschikbaarheid

Net als de Samsung Galaxy Tab S4 is de Samsung Galaxy Tab A 10.5 vanaf 24 augustus verkrijgbaar in ons land. De adviesprijs van de tablet is vastgesteld op 329 euro. De uitvoering met 4G-connectiviteit is uiteraard iets duurder, maar het prijskaartje daarvan is nog niet bekend gemaakt.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer