Samsung Galaxy Tab S4 officieel gepresenteerd

0

Eindelijk! Na maanden van speculeren en hear say heeft Samsung dan eindelijk haar nieuwste premium Android-tablet gelanceerd: de Samsung Galaxy Tab S4. Naast een 10,5 inch groot Super AMOLED-display krijg je tevens een S Pen bij de tablet cadeau. De Galaxy Tab S4 is vanaf 24 augustus verkrijgbaar in ons land voor 699 euro.

Maanden en maanden hebben we het bijna nergens anders over. Dan bedoel ik natuurlijk de Samsung Galaxy Tab S4. Woensdagavond werd hij dan eindelijk officieel uit de doeken gedaan. Hoewel er het nodige is gezegd en geschreven over de specificaties en het design, worden deze zaken nu dan eindelijk bevestigd door Samsung. Dus, without further ado, hieronder vind je alles wat je moet weten over de Samsung Galaxy Tab S4.

Samsung Galaxy Tab S4: hetzelfde design met topspecs

Net als zijn voorganger heeft de Samsung Galaxy Tab S4 een Super AMOLED-display dat 10,5 inch in doorsnee is. Het WQXGA-scherm telt 2560 bij 1600 pixels. Weliswaar zijn de schermranden slanker dan bij de Galaxy Tab S3, maar nog altijd heeft de tablet een beeldverhouding van 16:10. Door de dunne bezels was er geen ruimte meer voor een fysieke Home-knop. Hierdoor heeft de vingerafdrukscanner het veld moeten ruimen. Om dit verlies te compenseren heeft Samsung haar tablet een irisscanner gegeven. Zowel aan de voor- als achterkant is de tablet gemaakt van glas.

Onder de motorkap wordt de Galaxy Tab S4 aangedreven door de Qualcomm Snapdragon 835. Misschien ken je deze chipset van smartphones als de OnePlus 5T, Google Pixel 2 XL en de Nokia 8. Standaard krijg je 4 GB aan werkgeheugen en heb je 64 GB aan vrije ruimte voor al je apps en foto’s. Te weinig geheugen? Geen nood: je kunt het geheugen uitbreiden tot maximaal 2 TB. En natuurlijk krijg je de allernieuwste versie van Google’s besturingssysteem: Android 8.1 Oreo.

Samsung Galaxy Tab S4

Plaatjes schiet je met een 13 megapixelcamera. Om videogesprekken te voeren en irisscanner te gebruiken heeft Samsung voorop een 8 megapixelcamera geplaatst. De standaarduitvoering heeft alleen WiFi. Als je ook zonder WiFi-netwerk van je baas of woonkamer wilt internetten, is er ook een variant met 4G-module. Net als vorig jaar krijg je tevens een stylus bij de tablet: de S Pen. Nieuw is dat de Galaxy Tab S4 een DeX-modus heeft waarmee je hem in een handomdraai omtovert in een desktop. Deze feature ken je misschien van de Samsung Galaxy S8 en Galaxy S9, maar daarvoor moest je een aparte DeX Dock kopen. Dat hoeft niet bij de Galaxy Tab S4.

Beschikbaarheid

Kun je niet wachten om met de Samsung Galaxy Tab S4 aan de slag te gaan? Dan moet je nog een paar weekjes wachten. Vanaf 24 augustus ligt hij in ons land in de schappen. Je hebt dus nog even om te sparen. Deze Android-tablet is namelijk niet bepaald goedkoop. De WiFi-only variant kost 699 euro. De uitvoering met mobiel internet gaat voor 759 euro over de toonbank.

Wie de tablet in de pre-orderperiode bestelt, krijgt er beschermhoes en keyboard in één bij cadeau. Normaal gesproken betaal je hier 149 euro voor, maar nu krijg je hem gratis en voor niets.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer