‘Oppo en Xiaomi lanceren in 2019 opvouwbare tablet’

0

Oppo en Xiaomi staan op het punt om een nieuw product te lanceren. Vanuit Korea horen we geluiden dat beide bedrijven plannen hebben om volgend jaar hun eerste opvouwbare tablet te introduceren. Zijn ze Samsung en Huawei te slim af?

Geluiden over opvouwbare tablets en smartphones horen we al zeker twee jaar. In dat verband worden bedrijven als Samsung, LG, Huawei, Apple en Microsoft genoemd. Allemaal werken ze naar verluidt aan een apparaat met een scherm dat je naar binnen en buiten kunt klappen. Meer dan eens hebben we patentaanvragen en conceptfoto’s voorbij zien komen, concretere aanwijzingen en bewijzen blijven vooralsnog achter.

Oppo en Xiaomi

Er bestaat een kans dat de bovengenoemde partijen niet de primeur hebben. Vandaag duikt er een verhaal op vanuit Korea waarin wordt beweerd dat Oppo en Xiaomi, twee Chinese techbedrijven, van plan zijn om volgend jaar een opvouwbare tablet of smartphone uit te brengen. Dat meldt althans de Koreaanse online publicatie ETnews, dat zich baseert op anonieme bronnen uit de productieketen.  In het verleden is gebleken dat deze niet altijd even betrouwbaar zijn, maar wie weet hebben ze het deze keer wel bij het rechte eind.

Volgens de aangehaalde bronnen hebben zowel Oppo als Xiaomi onlangs een project gelanceerd om een opvouwbaar apparaat te ontwikkelen. Ze doen het niet helemaal op eigen kracht: naar verluidt schakelen ze de hulp in van externe displayleveranciers, waaronder LG, Visionox en BOE. Hoe het apparaat eruit komt te zien is natuurlijk nog een mysterie, maar de bronnen zeggen een donkerbruin vermoeden te hebben. Ze zeggen namelijk dat Samsung en Huawei zich focussen op schermen die naar binnen vouwen. Oppo en Xiaomi daarentegen zouden een tablet of smartphone willen uitbrengen waarvan het scherm naar buiten klapt.

Beschikbaarheid

De bronnen beweren dat de eerste opvouwbare apparaten van Oppo en Xiaomi in de loop van 2019 worden gelanceerd. Wat ze gaan kosten weten we uiteraard nog niet, maar het prijskaartje begint volgens het geruchtencircuit bij 900 dollar.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer