Specificaties Samsung Galaxy Tab A2 XL bekend

0

De specificaties van de Samsung Galaxy Tab A2 XL liggen op straat. SamMobile zegt te weten welke componenten we onder de motorkap kunnen verwachten. Als de bronnen van de van oorsprong Nederlandse techsite het bij juiste eind hebben, kunnen we een solide middenklasser verwachten.

Wie enigszins het laatste nieuws over Samsung in de gaten houdt, weet dat we het de afgelopen maanden doorgaans over twee producten hebben gesproken: de Samsung Galaxy Tab S4 en Samsung Galaxy Note 9. Beide producten staan op het punt om gelanceerd te worden, al weten we nog niet precies wanneer. De laatste wordt hoogstwaarschijnlijk volgende week donderdag gepresenteerd. Of Samsung hetzelfde evenement gebruikt om ook de Galaxy Tab S4 te onthullen, durven we niet met zekerheid te zeggen. Over een paar uurtjes houdt het Koreaanse techbedrijf een livestream waarin we één of meerdere nieuwe producten te zien krijgen. Misschien dat Sammy dan de Galaxy Tab S4 presenteert, voor hetzelfde geldt krijgen we een nieuwe smartphone te zien.

Of misschien wel de Samsung Galaxy Tab A2 XL. Door al het geweld over de Galaxy Tab S4 en Galaxy Note 9 dreigt deze Android-tablet ondergesneeuwd te raken. Dankzij SamMobile wordt de tablet weer even op de kaart gezet. De techsite zegt de specs van de Galaxy Tab A2 XL te kennen. Deze zijn voor een anonieme bron aan de redactie toevertrouwd.

Specificaties Samsung Galaxy Tab A2 XL

Volgens de aangehaalde bronnen krijgt de Samsung Galaxy Tab A2 XL een 10,5 inch groot scherm met een resolutie van 1920 bij 1200 pixels. In tegenstelling tot de Galaxy Tab S-reeks krijg je geen OLED-paneel, maar moet je genoegen nemen met een LCD-display. Daaronder vinden we naar verluidt een Qualcomm Snapdragon 450, een octa-core processor met een kloksnelheid van maximaal 1,8 GHz. Hij gaat vergezeld met 3 GB werkgeheugen en 32 GB intern geheugen. Extra opslagcapaciteit is geen probleem, want er is ruimte voor een microSD-kaart. Een fysieke aan/uitknop ontbreekt. Hetzelfde geldt voor een irisscanner en vingerafdrukscanner. Mogelijk beschikt hij wel over gezichtsherkenningssoftware.

Samsung heeft achterop een 8 megapixelcamera geplaatst. Videogesprekken voer je met een 5 megapixelcamera. De batterij heeft een vermogen van 7300 mAh, wat naar verluidt net zo veel is als de Galaxy Tab S4. Net als Samsungs premium tablet kan hij uit de voeten met snelladen. Draadloos opladen is er niet bij. Tevens krijgt de tablet een enigszins verouderde versie van Bluetooth, namelijk 4.2 (LE). Hij is daarentegen wel weer uitgerust met dual-band WiFi (802.11 a/b/g/n/ac). Naas WiFi Only is hij tevens verkrijgbaar met LTE-connectiviteit. Tot slot draait de tablet vanaf dag één op de nieuwste versie van Google’s besturingssysteem: Android 8.1 Oreo.

Beschikbaarheid

Of en wanneer de Samsung Galaxy Tab A2 XL naar ons land komt, is onbekend. Hetzelfde geldt voor het prijskaartje dat eraan hangt. Zoals we al zeiden is de kans groot dat we binnenkort meer weten, omdat er allerlei persmomenten in aantocht zijn.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer