Nintendo Switch 20 miljoen keer verkocht

0

De Nintendo Switch ligt inmiddels 16 maanden in ons land op de planken van de retailers. In die tijd is de gaming console / handheld al bijna 20 miljoen keer over de toonbank gegaan. De verkoop van games gaat nog harder.

De Nintendo Switch is al even verkrijgbaar in ons land. Sinds maart 2017 om precies te zijn. In de eerste maanden na lancering was het bijna onmogelijk om een exemplaar te bemachtigen. Gelukkig is dit probleem inmiddels al lang opgelost. Dat deze spelcomputer nog altijd mateloos populair is, blijkt uit wel uit de meest recente kwartaalcijfers van Nintendo.

Verkoopaantallen

Het gamingbedrijf uit Japan maakte dinsdag de resultaten bekend over de afgelopen drie maanden. Daaruit blijkt dat consumenten nog steeds geïnteresseerd zijn in de Nintendo Switch, maar wel dat de populariteit aan het afnemen is. In de afgelopen drie maanden verkocht Nintendo 1,88 miljoen exemplaren van de Switch. Dat is een stuk minder dan voorgaande kwartalen. In de eerste drie maanden van het jaar wist Nintendo nog 2,92 miljoen exemplaren aan de man te brengen. In de laatste drie maanden van 2017 waren dat er zelfs 7,24 miljoen.

Weliswaar verkocht Nintendo minder consoles, maar met de gameverkoop ging het ontzettend goed. Bij de presentatie van de kwartaalcijfers noemde het bedrijf de precieze verkoopaantallen van de meest gewilde games. Donkey Kong Country: Tropical Freeze, een spel dat pas sinds mei verkrijgbaar is, werd 1,4 miljoen keer verkocht. Mario Tennis Aces deed het nog beter. Dit spel is pas sinds juni verkrijgbaar en is in een maand tijd 1,38 miljoen keer verkocht. Ook Mario Kart 8 Deluxe is nog altijd mateloos populair onder gamers. Deze titel ging werd de afgelopen drie maanden 1,13 miljoen keer verkocht. Daarmee is het spel wereldwijd in totaal al meer dan 10 miljoen keer verkocht.

Door deze verkoopaantallen steeg de omzet met 9,1 procent naar 168 miljard yen, wat omgerekend uitkomt op 1,28 miljard euro. In vergelijking met dezelfde periode vorig jaar groeide de winst met 88 procent naar 233 miljoen euro.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer