Wat ga jij doen deze vakantie?

0

De vakantie komt er aan! Of is voor sommigen al begonnen. Eindelijk tijd om eens wat anders te doen dan hard te werken, naar school te gaan, te studeren en alle wekelijkse vaste verplichtingen zoals sport. Hoewel de zomer ideaal is om lekker buiten er op uit te gaan wijst onderzoek uit dat we, zelfs in de zomerse vakantieperiode, steeds meer binnen zitten. Sportevenementen zoals de Tour, een WK voetbal, en in sommige jaren de olympische spelen, trekken mensen naar binnen, thuis voor de buis. Bij kinderen is de aantrekkingskracht van de spelcomputer, de tablet en de telefoon volgens recent onderzoek moeilijk te weerstaan.

De vraag rijst dan ook al snel: wat ga jij doen deze zomervakantie?

Ga jij lekker achter je spelcomputer hangen, laad je Playstation-tegoed vol met PSN-cards, of idem op je Xbox, en leef je wekenlang uit met je favoriete spellen.

Of ben jij het type dat lekker voor de buis gaat hangen en urenlang kan genieten van een sportwedstrijd?

Of ben jij de steeds kleiner wordende groep buitenmensen, zoals een bekende reclame het noemt. Lekker buiten spelen, met de familie de bossen in trekken, fietsen door de natuur, of er op uit naar het strand?

Telefoon & Tablet

Waar je ook heengaat, de telefoon en tablet zul je ongetwijfeld altijd bij je hebben. Zo is de telefoon onmisbaar tegenwoordig. Wie wil nu niet elk kwartier zijn of haar appjes checken en beantwoorden, of even je timeline op Facebook of Instagram nalopen?

Maar ook voor de ‘luie sportkijker’ is de telefoon of tablet tegenwoordig onmisbaar. Als second screen op de bank (kijk je wel echt al die uren naar het scherm?), of misschien juist als first screen door op je telefoon of iPad lekker in de tuin op je loungeset de tour te volgen met een heerlijk koud biertje er bij?

En de nieuwe Europese roaming-regels en video-stream-regulering maken het mogelijk om op vakantie in heel Europa mobiel te internetten, en om je favoriete Nederlandse series en films gewoon te blijven kijken. Of ga op vakantie gewoon verder met de serie waar je mee was begonnen. En de kids? Die kunnen in heel Europa gewoon hun favoriete filmpjes blijven kijken, met dank aan de handige tv-apps van tegenwoordig. Is Sesamstraat of het Jeugdjournaal thuis een traditie? Op vakantie ga je daar gewoon lekker mee door!

Niet meer weg te denken

Wat je ook gaat doen deze zomer (en de volgende zomers), de smartphones en tablets zijn niet meer weg te denken uit ons leven.

Share.

Over de auteur

Leon is mede-oprichter en redacteur van TabletGuide.nl. Deze tabletliefhebber heeft verschillende Android-tablets en telefoons, waaronder een Nexus 7 (2013), een HP SlateBook x2, ASUS FonePad en Nexus 5. Probeert in zijn vrije tijd de tablet regelmat... Lees meer

Reageer