Samsung Galaxy Tab A 8.0 (2018) gespot in Geekbench

0

Opnieuw laat een Android-tablet van Samsung zijn gezicht zien. Ditmaal is het de Samsung Galaxy Tab A 8.0 (2018), de opvolger van de Samsung Galaxy Tab A (2017). Helaas geen foto van de nog te verschijnen tablet, maar we weten nu wel dat hij met Snapdragon 430 wordt geleverd.

Samsung heeft het er maar druk mee. Volgende maand houdt het Koreaanse technologiebedrijf een nieuwe editie van het Galaxy Unpacked evenement in New York City. Daar krijgen we naar alle waarschijnlijkheid de Samsung Galaxy Tab S4 en Samsung Galaxy Note 9 te zien. Eerder vandaag zagen we foto’s van de Samsung Galaxy Tab Advanced2 voorbijkomen.

Hetzelfde geldt voor de opvolger van de Samsung Galaxy Tab A (2017), zij het dat het zich beperkte tot een vermelding in de database van de WiFi Alliance. Voor de tweede keer in korte tijd laat de mysterieuze tablet zijn gezicht zien, ditmaal via Geekbench. In de database van de online benchmark wordt hij ook wel de SM-T387V genoemd. Dit is mogelijk de opvolger van de zojuist genoemde Galaxy Tab A (2017): deze draagt de modelcode SM-T387 met zich.

Over de Samsung Galaxy Tab A 8.0 (2018)

Jammer genoeg geeft Geekbench maar weinig details prijs over de opvolger van de Galaxy Tab A (2017), die we voor het gemak die Samsung Galaxy Tab A 8.0 (2018) noemen. Afgezien van het modelnummer zien we dat hij een single-core score van 653 punten behaalt, en een multi-core score van 1831 punten. Wat deze getallen verklappen is dat we hier met een niet al te snelle tablet te maken hebben, want anders waren de eindscores wel hoger uitgevallen. Ter vergelijking: de Samsung Galaxy S9 scoort respectievelijk 3317 en 8525 punten om deze tests.

Wat Geekbench wel duidelijk maakt, is dat de Galaxy Tab A 8.0 (2018) een Qualcomm Snapdragon 430 onder de motorkap heeft. Deze quad-core processor heeft een kloksnelheid die niet verder komt dan 1,4GHz. Dat is slechts een fractie sneller dan zijn voorganger, de Snapdragon 425. Tot slot zien we in het overzicht dat de tablet met Android 8.1 Oreo wordt geleverd en met 2 GB werkgeheugen is uitgerust.

Waarschijnlijk krijgen we de Samsung Galaxy Tab A 8.0 (2018) begin september te zien. Dan zijn alle ogen gericht op Berlijn, waar dan de grootste technologiebeurs van Europa plaatsvindt: de IFA-beurs. Samsung is een van de aanwezigen en gebruikt het podium vermoedelijk om deze budgettablet te presenteren. Nog eventjes geduld dus en dan weten we precies wat er onder de motorkap schuilgaat.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer