iOS 11.4.1 voegt USB-restrictie toe

0

Misschien heb je het al gemerkt. Apple heeft maandagavond Nederlandse tijd een nieuwe update uitgerold voor haar besturingssysteem: iOS 11.4.1. Daarin worden verschillende problemen verholpen en voegt Apple een USB-restrictie modus toe. Weten wat je daaraan hebt? Lees dan snel verder.

Het is nog maar een paar weken geleden dat Apple iOS 11.4 uitbracht. Dit was een relatief grote update die ondersteuning biedt aan AirPlay 2 en iMessage in iCloud. Toch waren er nog een aantal kleine foutjes in het ecosysteem van Apple geslopen. Dat is de reden waarom het Amerikaanse techbedrijf maandagavond Nederlandse tijd opnieuw een patch heeft uitgerold. Deze luistert naar de naam iOS 11.4.1 en is voor iedereen beschikbaar die een iPad Mini 2 of iPhone 5s en hoger heeft.

Dit is er nieuw in iOS 11.4.1

Een van de dingen die Apple heeft aangepakt in de nieuwste versie van haar besturingssysteem is een bug met Zoek mijn AirPods. Net als Zoek mijn iPad/iPhone kun je hiermee je Bluetooth-oordopjes zoeken. Sommige gebruikers klaagden echter dat bij hen de locatie van de headset niet te zien was. Heel vervelend als je gebruikmaakt van een zoekdienst. Dat euvel heeft Apple met de nieuwste patch verholpen.

Verder heeft Apple een USB Restricted Mode toegevoegd. Standaard vergrendelt iOS na een uur de toegang van alle USB-accessoires die verbonden zijn met je iPad of iPhone. Voor hackers die niet veel goeds in hun zin hebben is dat een extra obstakel dat ze moeten zien te overwinnen voordat zij een iPad of iPhone kunnen hacken. Voor opsporingsdiensten is het minder prettig, omdat zij nu nog sneller een tablet of smartphone moeten zien binnen te dringen. Apple beloofde eerder al deze feature uit te rollen, niet om de politie en andere opsporingsdiensten dwars te zitten, maar om de privacy van haar klanten beter te beschermen.

Stel voor dat je het niets vindt dat iOS automatisch de toegang van USB-accessoires ontzegt na een uur, dan kun je dit vanaf nu uitschakelen. Dat betekent dus dat je apparaten die je op je iPad of iPhone aansluit ook na een uur nog kunt blijven gebruiken zonder dat je eerst je iDevice moet ontgrendelen. Om deze blokkering uit te schakelen ga je naar Instellingen > Touch ID en toegangscode. Daar vind je de optie USB-accessoires. ‘Aan’ betekent dat aangesloten accessoires altijd toegang hebben, ‘uit’ dat je na verloop een toegangscode moet invoeren.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer