Gerucht: 5 nieuwe iPads in aantocht

0

In aanloop naar het volgende evenement van Apple, horen we voortdurend dat het Amerikaanse techbedrijf meerdere nieuwe iPads gaat onthullen. Nu horen we dat het mogelijk om vijf nieuwe iPads gaat. Benieuwd wat we kunnen verwachten? Lees dan snel verder.

Apple worstelde lange tijd met de iPad. Kwartaal op kwartaal verkocht het bedrijf steeds minder tablets. De laatste tijd lijkt Apple de weg omhoog weer te hebben gevonden. In de laatste drie maanden van afgelopen jaar verkocht Apple 13,2 miljoen iPads. In deze verkocht Apple 1 procent meer iPads dan in dezelfde periode een jaar eerder en behaalde tegelijkertijd 6 procent meer omzet. Al met al een knappe prestatie op een markt die behoorlijk verzadigd is.

5 nieuwe iPads

In maart van dit jaar lanceerde Apple de zesde generatie iPad, ook wel de iPad (2018) genoemd. Dat is niet de enige nieuwe tablet die we dit jaar kunnen verwachten van het Amerikaanse bedrijf. Als we de Euraziatische Econonomische Commissie (EEC) mogen geloven, heeft Apple nog heel wat voor ons in petto. De techsite Nashville Chatter ontdekte een vijftal nieuwe iPads in de database van deze instantie.

Het gaat om modelnummer A1876, A1935, A1979, A2013 en A2014. Wat ze met elkaar gemeen hebben is dat ze op iOS 11 draaien. Of het daadwerkelijk om vijf nieuwe iPads gaat -wat ons sterk lijkt- of dat we hier met verschillende varianten op een specifiek model te maken hebben, kunnen we niet opmaken uit deze gegevens. Het ligt eerder voor de hand dat Apple een WiFi-only en 4G/LTE-uitvoering van bepaalde tablets op de markt wil brengen.

Volgens Nashville Chatter verwijzen de A1935 en A1979 naar de iPad Pro 10.5. A2013 en A2014 zijn volgens de techsite diverse uitvoeringen van de iPad Pro 12.9, waarvan afgelopen jaar de tweede generatie verscheen. Dan resteert A1876 nog. Mogelijk is dit de opvolger van de iPad Pro 9.7, hoewel we links en rechts lezen dat Apple mogelijk de iPad Mini nieuw leven wil inblazen. Deze heeft sinds 2015, toen de iPad Mini 4 verscheen, geen update meer gehad.

Face ID

Wat we van de tablets qua specs mogen verwachten is uiteraard nog een verrassing. De afgelopen maanden hebben we verschillende malen interessante dingen gehoord. Zo zagen we onder meer een patent voorbijkomen waarin een iPad met 8 speakers werd genoemd. Ook hebben we conceptfoto’s gezien van een iPad met flinterdunne randen en een inkeping of notch boven in het scherm. Tot slot hebben we verschillende malen aanwijzingen gezien dat de volgende generatie iPad Pro wellicht een TrueDepth-camera met Face ID krijgt.

We houden de geruchtenstroom nauwlettend in de gaten. Als we nog iets interessants tegenkomen, lees je dat uiteraard hier op TabletGuide.nl.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer