Eerste foto’s gelekt van Samsung Galaxy Tab Advanced2

0

Samsung staat waarschijnlijk op het punt om verschillende nieuwe tablets te onthullen. Eén daarvan is de Samsung Galaxy Tab Advanced2. De eerste foto’s van de tablet zijn op straat beland.

Als we het over Samsung hebben, dan denk je hoogstwaarschijnlijk aan de Samsung Galaxy Tab S4, de opvolger van de Tab S3 van vorig jaar. Dat is echter niet de enige tablet in de pijplijn van Samsung. In mei zagen we modelnummer SM-T583 al voorbijkomen, wat naar alle waarschijnlijkheid de Samsung Galaxy Tab Advanced2 was. Voor het eerst is deze tablet nu ook op beeld te zien. Tabletmonkeys.com heeft de hand weten te leggen op een aantal foto’s van de tablet en deze op haar site gepubliceerd.

Dit is de Samsung Galaxy Tab Advanced2

De foto’s zijn naar eigen zeggen afkomstig uit officiële bronnen. Er bestaat dan ook geen twijfel over de authenticiteit ervan. Tegelijkertijd betekent het de kwaliteit niet om over naar huis te schrijven is. Volgens Tabletmonkeys.com is de Galaxy Tab Advanced2 qua vormgeving bijna identiek aan de Samsung Galaxy Tab A 10.1, die precies twee jaar geleden werd gelanceerd (juni 2016). Een groot verschil is dat de aanstaande tablet iets dunnere bezels of randen rondom het beeldscherm heeft. Dat wil niet zeggen dat Samsung daarmee in de voetsporen treedt van moderne smartphones, want daarvoor zijn de bezels nog veel te dik. Samsung heeft daarentegen wel de fysieke Home-knop en andere navigatieknoppen weggelaten.

Een ander verschil ten opzichte van zijn voorganger is dat de microUSB-poort is vervangen door een USB-C aansluiting. Door het symmetrische design van deze poort is de kabel niet alleen op twee manieren aan te sluiten -net als bij Apple’s Lightning Connector- maar kan hij een hogere output (waardoor hij dus sneller is opgeladen) aan en wordt data sneller overgezet.

Verder meldt Tabletmonkeys.com dat de Galaxy Tab Advanced2 een 10.1 inch groot scherm heeft met een resolutie van 1920 bij 1200 pixels (Full HD). Daaronder wordt hij aangestuurd door de Exynos 7870, een chipset die door niemand minder dan Samsung zelf is ontwikkeld. Verder weet de techsite dat de tablet 525 gram weegt en dat hij met de op-één-na nieuwste Android-versie wordt geleverd: Android 8.0 Oreo. De overige specificaties zijn onbekend.

Presentatie

Wanneer we de Samsung Galayx Tab Advanced2 te zien krijgen is nog een raadsel. We weten dat Samsung op 9 augustus haar Galaxy Unpacked evenement houdt in New York City. Dit podium wordt vermoedelijk gebruikt om de Samsung Galaxy Tab S4 en Samsung Galaxy Note 9 te onthullen. Het ligt dan ook eerder voor de hand dat we de Galaxy Tab Advanced2 in september te zien krijgen. Dan vindt in Berlijn de grootste technologiebeurs van Europa plaats, de IFA. Mogelijk is hij diezelfde maand nog verkrijgbaar in ons land. Of hij ook daadwerkelijk naar Nederland komt moeten we nog even afwachten.

Samsung Galaxy Tab Advanced2

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer