Bèta iOS 12 wijst op iPad met Face ID

0

Opnieuw een aanwijzing dat Apple plannen heeft om Face ID toe te voegen aan haar aanstaande iPads. In de broncode van het besturingssysteem is een verwijzing opgenomen naar AvatarKit voor iPads. Deze kit hebben ontwikkelaars nodig om Animoji mee te maken, maar dus ook voor Face ID.

Dat werd ontdekt door Steve Troughton-Smith, een ontwikkelaar die regelmatig in de code duikt van Apple en zo interessante dingen ontdekt.

Afgelopen week schreven we nog over de geruchten dat Apple Face ID gaat toevoegen aan de nieuwste iPads. Deze feature vinden we momenteel alleen bij de iPhone X. Om deze te kunnen integreren in een tablet, moet deze over een TrueDepth-camera beschikken. Deze bestaat uit diverse camera’s die een profiel van je gezicht kunnen maken. Zodra deze herkend wordt, ontgrendelt de software het apparaat voor je (in dit geval de iPhone X). Dezelfde techniek zou Apple in haar nog te verschijnen iPad Pro’s willen verwerken.

AvatarKit

Het gerucht dat vorige week de ronde ging was afkomstig van Ming-Chi Kuo, een gerenommeerde marktanalist en welbekende Apple-kenner en –volger. In het verleden heeft hij meer dan eens vergelijkbare voorspellingen gedaan over Apple-producten, wat voor ons aanleiding is om zijn opmerkingen serieus te nemen. Volgens Kuo was dit nodig omdat Apple de Touch ID sensor wil weglaten en dus een andere vorm van biometrische vergrendeling moet introduceren.

Ditmaal hebben we meer concrete aanwijzingen gevonden die het verhaal van Kuo ondersteunen. Terwijl Steve Troughton-Smith door de bètacode van iOS 12 spitte, zag hij een verwijzing naar AvatarKit voor iPads. Hiermee kunnen gebruikers zogeheten Animoji mee maken, driedimensionale emoji die met je gezichtsuitdrukkingen meebewegen. Naast de softwarekit hebben ontwikkelaars ook de gloednieuwe TrueDepth-camera nodig om deze geanimeerde emoji te maken. Als deze camera inderdaad aanwezig is bij de nieuwe iPads, dan ligt het voor de hand dat dit ook geldt voor Face ID.

Als Apple nu al in de bètaversie een verwijzing heeft opgenomen naar AvatarKit, is de kans groot dat de iPad dit jaar nog Face ID krijgt. Wanneer deze officieel worden gepresenteerd is onbekend. Het eerstvolgende evenement van Apple dat in onze agenda staat, vindt plaats in september. Mogelijk dat de Amerikaanse techgigant naast een drietal nieuwe iPhones het podium eveneens gebruikt om één of meerdere nieuwe iPads te onthullen. Nog even en dan weten we hopelijk meer.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer