‘Onthulling budget Surface-tablet op vrijdag 13 juli’

0

De geruchtmakende, goedkope Surface-tablet van Microsoft laat niet lang meer op zich wachten. Uit gelekte documenten blijkt dat hij mogelijk deze week al wordt aangekondigd, en wel op vrijdag 13 juli. Ook worden we door deze papieren nu iets wijzer over de specificaties van de budgettablet.

Over het algemeen is men zeer lovend over de Surface-tablets van Microsoft. Het belangrijkste kritiekpunt is echter dat ze zo ongelooflijk duur zijn. Neem bijvoorbeeld de nieuwste Surface Pro: aan het instapmodel hangt een prijskaartje van 879 euro. Alle andere varianten zijn een stuk prijziger. Microsoft heeft deze kritiek luid en duidelijk gehoord en zou plannen hebben om een goedkopere variant van de Surface-tablet op de markt te brengen, zoals het bedrijf ook bij de eerste drie generaties van de Surface-tablets deed.

Vrijdag de 13e

Tot nu toe hadden we geen flauw idee wanneer we deze betaalbare variant konden verwachten. Doordat een aantal interne documenten in bezit zijn van een Redditor, hebben we meer duidelijkheid over de releasedatum. Volgens deze paperassen kunnen we aankomende vrijdag -vrijdag de 13e voor wie in bijgeloof gelooft- een “new Microsoft Hardware Display and Type Cover Set” verwachten. Volgens menigeen gaat het hier onomstotelijk om de budget Surface-tablet, waar al weken over gesproken wordt in het geruchtencircuit.

Degene die deze post heeft aangemaakt op Reddit zegt dat de documenten ook duidelijkheid geven over de specificaties. Volgens hem krijgt de Surface-tablet een 10 inch groot scherm met een resolutie van 1800 bij 1200 pixels. Hij weegt 562 gram en krijgt een USB-C aansluiting en microSD-kaartlezer. Hij verschijnt naar verluidt in verschillende varianten. Het instapmodel krijgt 4 GB RAM en 64 GB aan intern geheugen. De andere combinaties hebben ieder 8 GB werkgeheugen, maar loopt de opslagcapaciteit uiteen van 128 GB tot 256 GB. De 8 GB/128 GB uitvoering is het enige model dat naast WiFi ook over LTE-connectiviteit beschikt. Ook noemt de Redditor de Pentium Gold Processor.

De bovenstaande specs komen aardig overeen met de geruchten die we de afgelopen weken hebben gehoord. Hetzelfde geldt voor de adviesprijs. De Surface-tablet gaat verluidt over de toonbank voor 399 dollar. Dat wil zeggen, het instapmodel. Welke prijskaartjes er aan de andere uitvoeringen hangen, is onbekend.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer