Nieuwe Surface-tablet op komst

0

Microsoft staat op het punt om een nieuwe Surface-tablet te lanceren. De Amerikaanse toezichthouder FCC heeft op haar site documenten gepubliceerd die over de aanstaande Surface-tablet gaan. Meer weten? Lees dan snel verder.

Als we de naam Microsoft horen in combinatie met de merknaam Surface, gaat ons hart sneller kloppen. Het Amerikaanse hard- en softwarebedrijf heeft vele Surface-tablets op haar naam staan. Vooral over de Pro-modellen zijn recensenten goed te spreken. Behalve dan over de verkoopprijs, die niet bepaald mals is.

Model 1824

De documenten zijn opgevist door de Duitse techjournalist Roland Quandt. In de database van de Federal Communications Commission (FCC) ontdekte hij paperassen over een ‘draagbare computer’ die verwezen naar een apparaat dat ‘Model 1824’ heet. Hij meent dat dit een verwijzing is naar een nieuwe Surface-tablet. Aangezien hij door de FCC is gepubliceerd, duurt het waarschijnlijk niet lang meer voordat we hem daadwerkelijk te zien krijgen.

Wat weten we over de mysterieuze Surface-tablet? De FCC geeft helaas maar weinig prijs over de Windows-tablet. Er worden geen onderdelen bij naam en toenaam genoemd. Ook komen we geen reeds bestaande en gecertificeerde apparaten tegen, wat veelal een indicatie is dat het een upgrade van een reeds uitgebracht model is. Volgens Quandt is de Surface-tablet in de documenten van de FCC dus geen nieuwe Surface Pro of Surface Laptop met extra werkgeheugen.

Het gerucht gaat dat Microsoft aan een goedkope Surface-tablet werkt. Deze tablet genaamd Lex kost naar verwachting zo’n 400 dollar en heeft onder meer een 10 inch scherm, USB-C aansluiting en processor van Intel. De tablet zelf is naar verluidt 20 procent lichter, maar dat gaat wel ten koste van de batterijduur. Deze loopt volgens ingewijden terug van 13 uur naar 10 uur. Over dit aspect heeft Quandt enkele aanwijzingen gevonden. De FCC noemt namelijk een oplader met een lagere output dan bestaande Surface-tablets, namelijk 24 watt. Volgens hem een teken dat het om een betaalbare Windows-tablet gaat.

Dat was alles wat we op dit moment over de geheimzinnige Surface-tablet kunnen zeggen. Zodra we meer horen brengen we jullie daar uiteraard van op de hoogte. Houd TabletGuide.nl dus goed in de gaten voor het laatste tabletnieuws.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer