Gerucht: opvouwbare tablet Microsoft Andromeda in de ijskast gezet

0

Mogelijk duurt het nog wel even voordat we de eerste opvouwbare Surface-tablet van Microsoft te zien krijgen. Het Amerikaanse hard- en softwarebedrijf durft het naar verluidt niet aan om Andromeda dit jaar al op de markt te brengen. Het besturingssysteem AndromedaOS is er nog niet klaar voor.

Dat zegt Microsoft-kenner en -volger Mary Jo Foley. Op ZDNET.com heeft ze er een artikel aan gewijd.

Geruchten over een opvouwbare Surface-tablet gaan al geruime tijd de ronde op internet. De afgelopen jaren hebben we meer dan eens allerlei conceptfoto’s van deze tablet voorbij zien komen. Sterker nog, gisteren nog dook de onderstaande foto op. Daarop zien we een tablet waarbij het scherm in tweeën is gesplitst. De bovenste helft wordt gebruikt om een spelletje te spelen, de onderste helft om het spel te besturen met een virtuele controller. Het is slechts één mogelijke toepassing van wat je met een tablet met opvouwbaar scherm kunt, maar desalniettemin erg interessant.

IJskast

Andromeda domineert wederom het nieuws de laatste paar dagen. Ditmaal doordat The Verge de hand heeft weten te leggen op een intern document van Microsoft dat over dit onderwerp gaat. Daarin spreekt Microsoft over een ‘nieuw en innovatief’ apparaat dat de hele markt moet verstoren. Volgens het bedrijf is Andromeda een “nieuwe Surface-apparaat op zakformaat dat innovatieve, nieuwe hardware en software-ervaring samenbrengt om een persoonlijke en veelzijdige computerervaring te creëren”.

Dat klinkt allemaal veelbelovend. Volgens The Verge wil Microsoft de opvouwbare tablet nog vóór het einde van het jaar lanceren. Mary Jo Foley heeft haar bronnen geraadpleegd en volgens hem klopt er niets van het bericht. Zij vertellen tegenover de techjournaliste dat het apparaat op een nieuw besturingssysteem draait: AndromedaOS. Deze zou in de Redstone 5 update verwerkt worden. De medewerkers redden het niet om dit voor het einde van het jaar te doen. Daarom is Andromeda, in ieder geval voorlopig, in de ijskast gezet.

Het is maar de vraag of het apparaat er überhaupt komt. Volgens de bronnen die Foley aanhaalt is Microsoft nog steeds niet overtuigd van de impact van Andromeda. Voor hetzelfde geld besluit het in Redmond gevestigde bedrijf om alsnog de stekker eruit te trekken, zoals ze bijvoorbeeld al eerder deed bij de Surface Mini tablet.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer