Zo ziet de Samsung Galaxy Tab S4 eruit

1

Breaking! Een Amerikaanse techsite heeft de hand weten te leggen op officiële persfoto’s van de Samsung Galaxy Tab S4. Het is weliswaar niet de eerste keer dat we de high-end Android-tablet van de Koreanen in beeld zien, maar wel de eerste keer dat we zowel de voor- als achterkant zien. En wat blijkt? Hij heeft dezelfde uitstraling als zijn voorganger, de Samsung Galaxy Tab S3.

Over de Samsung Galaxy Tab S4

Het is onmiskenbaar. Als je de gelekte foto’s van Android Headlines (zie omslagfoto) naast de persfoto’s van de Samsung Galaxy Tab S3 ligt, zien je onmiddellijk de gelijkenissen. Aan de voorkant zien we dunne randen rondom het beeldscherm. Naar verluidt heeft hij hierdoor een groter scherm: 10,5 inch in plaats van 9,7 inch. Tevens hebben we geluiden gehoord over een WQXGA-resolutie van 2560 bij 1600 pixels en 16:10 beeldverhouding.

De volumeknoppen en aan/uitschakelaar vinden we wederom aan de rechterkant in het frame. Op de achterkant zien we prominent de logo’s van Samsung en AKG prijken, wat ons doet vermoeden dat de aanstaande tablet wederom vier hoogwaardige speakers krijgt. De primaire camera heeft dezelfde vorm en positie als bij zijn voorganger. En vermoedelijk een resolutie van 13 megapixels. Het lijkt er wederom op dat Samsung haar high-end tablet een glazen plaat geeft aan de achterkant.

Samsung Galaxy Tab S3

Samsung Galaxy Tab S3

Uiteraard zijn er ook verschillen tussen de Galaxy Tab S3 en Galaxy Tab S4. De Home-button met geïntegreerde vingerafdruksensor is verdwenen. Ook aan de achterkant is geen vingerafdrukscanner te bekennen. Dit voedt de geruchten dat de Galaxy Tab S4 uitgerust wordt met een feature die Intelligent Scan heet. Daarbij worden de irisscanner en gezichtsherkenningssoftware gecombineerd in de 8 megapixel selfiecamera en bekijkt deze per situatie wat de snelste manier is om je apparaat te ontgrendelen. Het vermoeden wordt eveneens hardop uitgesproken door Android Headlines.

Wat zich onder de motorkap bevindt kan de Amerikaanse techsite niet met zekerheid zeggen. Daarvoor vertrouwt het, net als ons, op het geruchtencircuit. Als we deze geluiden mogen geloven kunnen we straks een tablet met Qualcomm Snapdragon 835 in combinatie met 4GB RAM en 64GB aan intern geheugen verwachten. De tablet wordt van energie voorzien door een 7300 mAh batterij en biedt ondersteuning aan de Samsung DeX Dock. Tot slot, daar zijn we vrij zeker van, draait de Galaxy Tab S4 direct op Android 8.1 Oreo. Opvallend genoeg zien we nergens op de gelekte productfoto’s een stylus. Deze kreeg je wel als je afgelopen jaar de Galaxy Tab S3 kocht.

Onthulling

Wanneer Samsung de tablet daadwerkelijk presenteert is onduidelijk. Eerder vernamen we dat de Koreanen hiervoor de IFA-beurs in Berlijn wilden gebruiken. Tegelijkertijd weten we dat Samsung op donderdag 9 augustus een evenement houdt in New York City. Daar wordt hoogstwaarschijnlijk de Samsung Galaxy Note 9 gepresenteerd, maar misschien ook wel de Samsung Galaxy Tab S4. Over iets meer dan een maand weten we meer.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

1 reactie

  1. Ik hoop dat ze nu eens de accuduur aanpakken, want mijn tab s2 9.7 is snel plat en ik hoor dat de tab s3 ook snel leeg is. Ipad zou een pak beter zijn. Ik twijfel nu wel, want de ipad heefr ook een beter update beleid

Reageer