Lenovo Tab4 tablets krijgen Android Oreo in november

1

Gebruik jij voor je werk of privé een tablet uit de Lenovo Tab4 reeks? Dan heeft TabletGuide goed nieuws voor je. De tablets draaien momenteel nog op Android 7.1 Nougat, maar een software-update is in aantocht. Je moet wel nog even geduld opbrengen, want de update wordt pas in november uitgerold. Dan kun je aan de slag met Android 8.1 Oreo.

Dat bevestigt Lenovo in een updatepagina.

Als Google een nieuwe versie van haar besturingssysteem aankondigt, wachten Android-gebruikers altijd vol spanning af of en wanneer hun tablet of smartphone deze iteratie kunnen verwachten. Vrijwel alle high-end phablets ontvangen deze update, maar vaak duurt het wel even. Huawei, HMD Global (Nokia) en Sony zijn in regel meestal erg snel met het uitrollen van deze software-update. Samsung en LG daarentegen laten hun klanten vaak lang wachten.

Dit zal Apple-gebruikers vreemd in de oren klinken. Zij zijn gewend dat ze 4 of 5 jaar lang software- en beveiligingsupdates ontvangen zodra deze beschikbaar zijn. Helaas werkt het bij Android niet zo. Het besturingssysteem van Google staat bekend om haar enorme fragmentatie. Volgens de laatste cijfers is Android Oreo -zowel versie 8.0 als 8.1- tien maanden na lancering pas op 5,7 procent van alle Android-apparaten te vinden. Het aandeel van iOS 11, de nieuwste versie van Apple’s besturingssysteem, kent een marktaandeel van 81 procent. Een wereld van verschil dus.

Android 8.1 voor Lenovo Tab4

Updaten is een heikel punt voor tablets en smartphones die op Android draaien. Eind mei ontving de Samsung Galaxy Tab S3 eindelijk Android 8.0 Oreo, oftewel negen maanden nadat Google Android Oreo had vrijgegeven.

Lenovo heeft eveneens plannen om een aantal van haar tablets een update naar Android Oreo te geven.  Het Chinese techbedrijf schrijft op een updatepagina dat de Lenovo Tab4 8, Tab4 8 Plus en Tab4 10 in aanmerking komen voor de update. De uitrol van Android 8.1 Oreo staat gepland voor november 2018. Opvallend genoeg staat de Tab4 10 Plus niet op deze lijst. Het is onduidelijk of dit een vergissing is of niet, maar het heeft er alle schijn naar dat deze tablet niet hoeft te rekenen op Android 8.1 Oreo.

Tablets in de Phab- en Yoga-serie hoeven niet te rekenen op Android Oreo. Hetzelfde geldt voor oudere Tab-modellen. Je weet nu dus dat Oreo in aantocht is, maar je moet er nog wel enkele maanden op wachten.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

1 reactie

  1. Ipad kopen dat ga ik doen, na mijn Galaxy tab s2 9.7. Niet enkel de updates zijn een probleem ook de accu duur is veel beter ik vind het een ramp op mijn tablet video kijken een 6 uur max en helderheid zo laag mogelijk.

Reageer