Xiaomi presenteert Mi Pad 4

0

Xiaomi heeft maandag een gloednieuwe Android-tablet gepresenteerd: de Xiaomi Mi Pad 4. Het beeldscherm is slechts 8 inch groot, maar hij heeft wel meer dan genoeg rekenkracht onder de motorkap. Vooralsnog is de tablet alleen in China verkrijgbaar.

De tablet komt niet spontaan uit de lucht vallen. Afgelopen week bevestigde Xiaomi dat het maandag 25 juni een nieuwe tablet uit de doeken zou doen. Dat is dus de Xiaomi Mi Pad 4. Hij is weliswaar klein in formaat, maar veelzijdig in gebruik. Het instapmodel (WiFi-only) krijgt een adviesprijs van 1.099 yuan, omgerekend zo’n 145 euro (excl. BTW). De duurste versie met LTE gaat over de toonbank voor 1499 yuan, oftewel net iets minder dan 200 euro (excl. BTW).

Specificaties Xiaomi Mi Pad 4

De Xiaomi Mi Pad heeft zoals gezegd een 8 inch groot scherm met een Full HD resolutie van 1920 bij 1200 pixels. De pixeldichtheid bedraagt 283 ppi, de schermverhouding 16:10. Achterop heeft het Chinese techbedrijf een 13 megapixelcamera met f/2.0 diafragma en HDR-ondersteuning geplaatst. Videogesprekken voer je met een 5 megapixelcamera. Tevens kun je deze gebruiken om de tablet te ontgrendelen dankzij Face Recognition.

Onder de motorkap vinden we een Qualcomm Snapdragon 660, een quad-core processor die kloksnelheden tot 2,2 GHz weet te halen. Hoeveel werkgeheugen en opslagruimte je krijgt is afhankelijk van de uitvoering die je neemt. Standaard krijg je 3GB RAM en 32GB intern geheugen. De andere variant heeft 4GB RAM en 64GB ROM. Alleen het laatstgenoemde model biedt LTE-ondersteuning, oftewel 4G mobiel internet.

De accucapaciteit bedraagt 6000 mAh, wat volgens Xiaomi meer dan genoeg power is om de hele dag mee door te komen. Snelladen of draadloos opladen is er niet bij. Verder ondersteunt de Xiaomi Mi Pad 4 Bluetooth 5 en dual-band WiFi. Het is een van de weinige Android-tablets met een USB-C aansluiting aan de onderkant. Een hoofdtelefoonaansluiting ontbreekt uiteraard niet. Op welke Android-versie de tablet draait laat Xiaomi in het midden, maar als we de persafbeeldingen goed bekijken lijkt het om Android 8.0 of 8.1 Oreo te gaan.

Beschikbaarheid

De Xiaomi Mi Pad 4 is op dit moment alleen in China te koop. Of en wanneer de tablet naar Europa komt durven we niet hardop te zeggen. Dat Xiaomi hard aan de weg timmert en haar uiterste best doet om nieuwe afzetmarkten te vinden, is algemeen bekend. Dat geldt ook voor Xiaomi’s concurrenten OnePlus en Oppo. Mogelijk is het dus een kwestie van tijd voordat we ook hier met de Xiaomi Mi Pad 4 kunnen spelen.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer