Gerucht: Samsung Galaxy Tab S4 vanaf augustus verkrijgbaar

0

De geruchtenmolen draait op volle toeren. De afgelopen paar dagen is veel gezegd en geschreven over de Samsung Galaxy Tab S4. Het belangrijkste nieuws is dat we nu voor het eerst een releasedatum horen: augustus 2018. Oh jah, er is ook een foto van de tablet online verschenen. Dat en alles over de laatste geruchten lees je hieronder.

Er gaat geen week voorbij of de Samsung Galaxy Tab S4 laat van zich horen. Afgelopen weekend is wel bijzonder druk geweest in het geruchtencircuit. We zijn meer te weten gekomen over de kleuren waarin de tablet verschijnt, de introductiedatum en de vormgeving. Inderdaad, via Weibo laat naar verluidt de Tab S4 zijn gezicht zien.

Kleuren

We beginnen met het minst sexy nieuws. Anonieme bronnen uit de productieketen melden tegenover SamMobile dat de Samsung Galaxy Tab S4 in twee verschillende kleuren verschijnt: zwart en grijs. Zijn voorganger, de Galaxy Tab S3, is te koop in de kleuren zwart en zilver. Het is dan ook nog niet zeker of de kleuren straks daadwerkelijk door het leven gaan als zwart en grijs. Het is simpelweg de interpretatie die de bron aan de kleuren van de behuizing geeft. Voor hetzelfde geld wordt grijs omgedoopt tot zilver. Helaas dus geen goud, zoals Apple bijvoorbeeld heeft bij haar iPads.

Introductiedatum

Dezelfde bronnen zeggen ook te weten wanneer Samsung haar nieuwste Android-tablet uit de doeken doet. Volgens onthult Samsung de Galaxy Tab S4 op een Galaxy Unpacked evenement in augustus. Dat komt overeen met de geruchten dat de Koreaanse tablet- en smartphonemaker dit jaar eerder de Samsung Galaxy Note 9 uit de doeken doet. In dat verband is de datum begin augustus meer dan eens gevallen. Op hetzelfde event wordt naar alle waarschijnlijk dus ook de Galaxy Tab S4 gepresenteerd. Als dat het geval is verwachten we dat hij diezelfde maand of in de loop van september bij ons in de schappen ligt.

Foto

Tot slot hebben we nog een gelekte foto voor jullie (via Galaxyclub.nl). Daarop zien we naar verluidt de Galaxy Tab S4 in vol ornaat. Wat onmiddellijk duidelijk wordt is dat hij niet langer een fysieke knop aan de voorzijde heeft, iets wat zijn voorganger wel heeft. Tegelijkertijd betekent dit dat Samsung de vingerafdrukscanner heeft weggelaten. Dat komt overeen met gerucht dat de tablet met irisscanner of Intelligent Scan wordt uitgerust. In de laatste vorm worden de irisscanner en gezichtsherkenningssoftware gecombineerd en kijkt de software per situatie welke methode het snelst is om de tablet te ontgrendelen. Dat is onder meer afhankelijk van de hoeveelheid omgevingslicht en of je een zonnebril of andere gezichtsbedekkende kleding draagt.

Verder laat de gelekte foto duidelijk zien dat de tablet wederom hele dikke randen heeft rondom het beeldscherm. Volgens de laatste berichten heeft het scherm dan ook een 16:10 verhouding. Tot slot zien we dat de Galaxy Tab S4 op Android 8.1 Oreo en Samsung Experience 9.5 draait. Of hij, zoals de geruchten suggereren, daadwerkelijk ondersteuning biedt voor de DeX Dock, is niet op te maken uit de foto.

Voor een overzicht van de laatste geruchten omtrent de specificaties, lees je dit artikel.

Samsung Galaxy Tab S4

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer