‘Huawei werkt aan budgetvariant MediaPad M5’

0

De Huawei MediaPad M5 krijgt mogelijk een betaalbaardere variant. Deze gaat door het leven als de Huawei MediaPad C5. Hij is inmiddels gespot bij diverse test- en keuringsinstanties, waaronder de Amerikaanse Federal Communications Commission (FCC).

Dat ontdekten onze collega’s van MobielKopen.nl.

De Huawei MediaPad M5 en M5 Pro werden eind februari gepresenteerd vanuit de Spaanse wereldstad Barcelona. Daar vond toen het Mobile World Congress (MWC) plaats. Sinds begin april is de Android-tablet verkrijgbaar in ons land. Afhankelijk van de variant die je neemt gaat hij over de toonbank tussen de ruwweg 350 en 600 euro.

Huawei MediaPad C5

Dergelijke bedragen zijn voor iedereen op te hoesten, zo beseft Huawei zich. Om die reden werkt het Chinese technologiebedrijf aan een budgetvariant van deze tablet. Deze draagt niet de naam MediaPad M5 Lite, maar is omgedoopt tot MediaPad C5. Intern is hij ook wel bekend onder de codenaam Monet, zo stelt MobielKopen.nl. Opvallend genoeg wordt hij volgens de documenten niet met Android 8.0 Oreo geleverd, maar het gedateerde Android 7.0 Nougat.

De tablet is verkrijgbaar in ten minste twee varianten: WiFi-only en WiFi + 4G. Over de details is momenteel nog maar weinig bekend. Dankzij de database van de FCC, User Agent Profile (UAprof) van Huawei en Bluetooth SIG weten we dat de tablet een 8 inch groot beeldscherm krijgt met een resolutie van 1200 bij 1920 pixels. Verder weten we dat hij wordt aangestuurd door de MSM8940 van Qualcomm, een chipset die beter bekend staat onder de naam Snapdragon 435. De processor telt acht kernen (octa-core) en is in staat pieksnelheden tot 1,4 GHz te halen.

Dat zijn alle details die we op dit moment kennen. We houden de ontwikkelingen nauwlettend voor jullie in de gaten. Bij meer interessant nieuws over de Huawei MediaPad C5 melden wij ons weer op TabletGuide.nl.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer