Samsung onthult Chromebook Plus (V2) met Chrome OS

0

De Samsung Chromebook Plus krijgt een opvolger in de vorm van de Chromebook Plus (V2). De convertible wordt geleverd met Chrome OS en stylus. Vooralsnog verschijnt hij alleen in de VS. Het is nog onduidelijk of en wanneer hij naar Nederland.

Misschien herinner je je nog dat Samsung begin vorig jaar de Chromebook Pro en Chromebook Plus uit de doeken deed. Van het laatstgenoemde toestel is nu een opvolger verschenen: de Samsung Chromebook Plus (V2).

Specificaties Samsung Chromebook Plus (V2)

De nieuwe convertible is vrijwel alle vlakken een verbetering, behalve het beeldscherm. Het model van vorig jaar had een resolutie van 1600 bij 2400 pixels, zijn opvolger moet genoegen nemen met 1080 bij 1920. Tevens is hij met zijn dwarsdoorsnee van 12,2 inch een fractie kleiner dan de eerste generatie Chromebook Plus (die was 12,3 inch groot). Wat beide schermen met elkaar gemeen hebben is dat het LED-displays zijn. De maximale schermhelderheid bedraagt 300 nits en verder heeft hij een 16:10 beeldverhouding.

Onder de motorkap heeft de convertible wel een upgrade gekregen. Zo is de ARM-processor van afgelopen jaar ingeruild voor een Intel Celeron 3965Y. Deze chipset krijgt bijval van een Intel HD Graphics 615 GPU met 4GB werkgeheugen. De opslagcapaciteit bedraagt 32GB. Er is een microSD-kaartlezer aanwezig om foto’s en andere data over te zetten. Verder krijg je 2x een USB-C aansluiting, 1x een USB 3.0 poort en een 3.5mm audio jack om je koptelefoon op aan te sluiten. Samsung zegt dat je eventueel een 4K display op de convertible kunt aansluiten. Daarvoor heb je een extra adapter voor nodig, maar deze krijg je bij de convertible.

Samsung Chromebook Plus (V2)

Aan de voorkant heeft Samsung een 1 megapixelcamera geplaatst voor videogesprekken. De camera achterop heeft een resolutie van 13 megapixels. Het toetsenbord is dusdanig ontworpen dat je zonder problemen kleine hoeveelheden water kunt morsen zonder vocht- en waterschade (tot 60 milliliter). Bij de Chromebook Plus (V2) krijg je tevens een stylus cadeau. Tot slot heeft de convertible Chrome OS als besturingssysteem.

Beschikbaarheid

De Samsung Chromebook Plus (V2) is eind deze week verkrijgbaar in de VS voor 500 dollar. Het is nog onduidelijk of en wanneer de convertible met Chrome OS naar ons land komt. Als dat het geval is brengen we jullie daar direct van op de hoogte.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer