‘Google Pixelbook binnenkort ook met Windows 10 verkrijgbaar’

0

Zou je ons geloven als we zeggen dat de Google Pixelbook op termijn ook met Windows 10 als besturingssysteem te koop is? Het klinkt misschien ongeloofwaardig, maar er zijn aanwijzingen gevonden dat het wel degelijk tot de mogelijkheden behoort.

Vorig jaar oktober vond in Mountain View Californië het Made By Google evenement plaats. De zoekmachinegigant gebruikte het podium om onder meer de nieuwe Pixel-telefoons, Pixel-oordopjes en volgende generatie Smart Home speakers aan te kondigen. Ook onthulde het bedrijf een gloednieuwe tablet: de Google Pixelbook. De Pixelbook heeft een prachtig 12,3 inch groot display met een resolutie van 2400 bij 1600 pixels en een hoop krachtige hardware onder de motorkap. En natuurlijk is Google Assistant nauw in de convertible geïntegreerd.

Google Pixelbook met Windows 10 in de maak?

Ondanks het strakke design en de enorme potentie, is de Google Pixelbook tot op heden geen groot succes. Mogelijk heeft dat met het besturingssysteem Chrome OS te maken en zijn klanten huiverig hiervoor. Wat als de convertible nou op Windows 10 draait? Wellicht dat potentiële kopers dan minder angstig naar de Pixelbook kijken.

Geloof je ons niet? We nemen het je niet kwalijk. Het klinkt natuurlijk ook vreemd als Google haar eigen besturingssysteem aan de kant zet. Toch heeft XDA-Developers aanwijzingen gevonden dat een Google Pixelbook met Windows 10 mogelijk in de maak is. Het ontwikkelaarsplatform ontdekte in de Chromium codedatabase verwijzingen naar de Windows Hardware Certification  Kit (WHCK) en Hardware Lab Kit (HLK). Deze softwarepakketten worden alleen gebruikt door fabrikanten die overwegen of plannen hebben om hun apparatuur met Windows uit te rusten. Zonder de certificering van deze pakketten, mogen ze geen Windows 10 en andere Microsoft-producten op hun producten zetten.

AltOS

Een andere mogelijkheid is dat Google het toestaat dat de Pixelbook met twee besturingssysteem wordt geleverd. Dit wordt ook wel een dual-boot OS genoemd. Onder meer ASUS heeft in het verleden geprobeerd om dergelijke producten te lanceren, maar zonder succes. Het mysterieuze AltOS zou hier een belangrijke rol in kunnen vervullen. In april dook het alternatieve besturingssysteem voor het eerst op en stelt gebruikers in staat om tablets met twee operating systems op te starten.

Dat zijn alle details die we op dit moment kunnen geven. Als we meer hierover horen, breng ik jullie daar uiteraard van op de hoogte. Houd TabletGuide.nl dus goed in de gaten!

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer