‘Volgende Surface Pro wordt in nieuw jasje gestoken’

0

De volgende generatie van de Surface Pro krijgt een ander jasje aangemeten. Volgens Microsoft-kenner en -volger Mary Jo Foley, een veteraan op haar vakgebied die over goede contacten beschikt, wordt de volgende high-end Surface-tablet intern ‘Carmel’ genoemd en krijgt hij een compleet nieuw design.

De laatste tijd horen we meer dan eens dat Microsoft plannen heeft om een of meerdere nieuwe tablets te lanceren. Een budgetvariant van de Surface Pro -wellicht de opvolger van de Surface 3- wordt in dit verband het vaakst genoemd. Volgens persbureau Bloomberg krijgt deze een 10 inch groot scherm, Intel Core processor en USB-C aansluiting en kost hij naar schatting zo’n 400 dollar. Eerder deze week hoorden we dat deze tablet onder Microsoft-medewerkers ook wel ‘Lex’ genoemd wordt. Als we de laatste berichten mogen geloven wordt deze aankomende zomer gelanceerd.

Nieuw design

Dat is niet de enige Surface-tablet die Microsoft op afzienbare termijn wil lanceren. Volgens techjournalist Mary Jo Foley werkt het Amerikaanse hard- en softwarebedrijf aan een opvolger van de in 2017 gepresenteerde Surface Pro. Het duurt nog wel even voordat we deze te zien krijgen. Volgens Foleys bronnen wordt hij pas over een jaar geïntroduceerd. Microsoft heeft dus nog alle tijd om eraan te werken.

Deze tijd gaat Microsoft gebruiken om de nieuwe Surface Pro -ook wel de Surface Pro 6 genoemd- een nieuw gezicht te geven. Welke aanpassingen het bedrijf voor ogen heeft, weet ze helaas niet. Misschien wil Microsoft haar tablet nog dunner en lichter maken, een nieuwe vorm van koeling introduceren of opties als Windows Hello toevoegen. Mogelijk wordt ook de Surface Pen onder handen genomen. Tot slot weet Foley dat de nieuwe Surface Pro intern ‘Carmel’ wordt genoemd.

Dat is helaas alles wat de Amerikaanse op dit moment weet over de nieuwe generatie Surface Pro. Uiteraard houden wij de laatste ontwikkelingen en geruchten nauwlettend in de gaten. Zodra ik weer op een interessant nieuwtje stuit, wijd ik er een artikel aan.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer