‘Samsung Galaxy Tab S4 krijgt irisscanner en DeX support’

0

Samsung staat wellicht op het punt om een gloednieuwe tablet te lanceren: de Samsung Galaxy Tab S4. Bijna wekelijks duiken er nieuwe geruchten op over deze high-end Android-tablet. Volgens de laatste berichten krijgt de Galaxy Tab S4 een irisscanner en kun je hem draadloos opladen met de DeX Dock.

Samsung steelt al enkele weken de spotlights. Dat heeft alles te maken met de komst van de Samsung Galaxy Tab S4. Dat de tablet geen verzinsel is, heeft de Franse tak van het bedrijf bevestigd. Daar was korte tijd de Samsung SM-T835 te zien, wat wellicht de productcode van de aanstaande Galaxy-tablet is. Ook hebben we hem meerdere malen voorbij zien komen in de database van enkele online benchmarks en test- en keuringsinstanties. Op deze manier hebben we nu al een aardig beeld wat we straks kunnen verwachten van de Koreaanse techreus.

Irisscanner

Via het Chinese sociale netwerk Weibo is een foto naar buiten gebracht waarop naar verluidt het instellingenmenu van de Galaxy Tab S4 te zien is. Volgens degene die de afbeelding online heeft gezet is hierop te zien dat de aanstaande tablet een irisscanner krijgt. Samsung introduceerde deze feature afgelopen jaar in de Samsung Galaxy S8. Ook diens opvolger heeft deze beveiligingsoptie. Het zou voor het eerst zijn dat hij op een tablet te vinden is.

Daarnaast vermeldt de bron dat de Galaxy Tab S4 ondersteuning biedt aan de Samsung DeX Dock. DeX staat voor Desktop Experience. Met dit hulpmiddel verander je de Galaxy S8 (Plus) of Galaxy S9 (Plus) in een volwaardige computer. Alle toebehoren zoals een muis en keyboard kun je aansluiten op dit docking station. De dock heeft nog een tweede functionaliteit: draadloos opladen. Dat zou betekenen dat de Tab S4 de Qi-standaard ondersteunt, de techniek die wireless charging mogelijk maakt.

Wees met dergelijk voorzichtig en neem het tot je met een gezonde dosis wantrouwen. Weibo heeft in het verleden meer dan eens bewezen niet de meest betrouwbare bron voor dergelijke leaks te zijn.

Over de Galaxy Tab S4

Als we alle geruchten op een rij zetten, krijgt de Galaxy Tab S4 een 10,5 inch groot Super AMOLED-display met een resolutie van 2560 bij 1600 pixels en 16:10 verhouding. Onder de motorkap schuilt naar verluidt de Qualcomm Snapdragon 835 met Adreno 540 GPU, 4GB werkgeheugen en 64GB interne opslag. Hij is tevens uitgerust met een 13 en 5 megapixelcamera. Ook de USB-C poort en Android 8.1 Oreo zijn weer van de partij.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer