Gerucht: Huawei Mate 20 krijgt 6,9 inch display

1

Het duurt nog wel even voordat Huawei haar volgende vlaggenschip uit de doeken doet, maar het belooft een kolossus te worden. De eerste geruchten over de Huawei Mate 20 suggereren dat het toestel een beeldscherm krijgt dat maar liefst 6,9 inch in doorsnee is. Bel jij binnenkort met een kleine tablet?

Phablets worden ieder jaar groter. Het is een trend die jaren geleden is ingezet door Samsung. In 2011 lanceerde de Koreaanse reus de Samsung Galaxy Note (N7000). Deze smartphone had een voor die tijd reusachtig groot scherm. Deze was 5,3 inch groot. Het grote scherm was niet alleen bedoeld om het laatste nieuws te lezen en te surfen op internet, maar ook om aantekeningen te maken. Daarom kreeg je er een stylus bij cadeau: de S Pen. Met de Galaxy Note introduceerde Samsung een nieuwe productcategorie: de phablet.

Inmiddels zijn telefoons met grote schermen eerder regel dan uitzondering. Niet alleen Samsung, maar vrijwel alle smartphoneproducenten lanceren het ene na het andere toestel met een fors scherm. Het is Xiaomi die de kroon spant met de Xiaomi Mi Max 2, waarvan het display maar liefst 6,44 inch in doorsnee is.

Huawei Mate 20

Ook Huawei heeft menig toestel met een reusachtig scherm. Zo heeft de Huawei Mate 10 Pro een beelddiagonaal van 6,0 inch, de onlangs gelanceerde Huawei P20 Pro is met 6,1 inch een fractie groter. Het volgende vlaggenschip belooft nog groter te worden, zo melden anonieme bronnen tegenover de Koreaanse krant The Bell. De Huawei Mate 20 krijgt volgens hen een schermgrootte van maar liefst 6,9 inch.

Volgens de krant levert Samsung momenteel OLED-schermen van deze omvang aan het Chinese techbedrijf om mee te experimenteren. Als alles volgens schema verloopt, gaat de productie van het vlaggenschip in het derde kwartaal van start op grote schaal. Dat betekent dat hij nog voor het einde van het jaar in ons land verkrijgbaar is. De Huawei Mate 10 Pro werd vorig jaar oktober gepresenteerd tijdens een persevenement in München.

Afgezien van het kolossale scherm zijn er geen andere details bekend over de Huawei Mate 20. Aangezien de Mate-serie tot de top-of-the-line behoort, mogen we er van uitgaan dat hij wordt volgestopt met de nieuwste en krachtigste componenten, zoals de HiSilicon Kirin 970 of wellicht diens opvolger. De kans is groot dat hij 6GB RAM en 128GB intern geheugen krijgt en vanaf dag één met Android P wordt geleverd. Als we nieuwe geruchten horen over deze bovenmenselijk grote phablet, lees je dat hier op TabletGuide.nl.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

1 reactie

Reageer