iPad-goochelaar neemt apen in de maling

0

Simon Pierro laat weer eens van zich horen. De iPad-goochelaar heeft een nieuwe video online gezet op zijn YouTube-kanaal. Hij is afgereisd naar Bali om daar de lokale apen te plagen. Uiteindelijk maakt hij het goed door ze minibananen of een handjevol pinda’s te geven.

Hans Klok, David Blaine, David Copperfield en Hans Kazàn zijn bekende namen in de goochelwereld. Iets minder bekend is Simon Pierro. Hij houdt er een zeer bijzondere act op na. Voor al zijn goocheltrucs gebruikt hij namelijk een iPad. Voorwerpen die op het scherm te zien zijn als afbeeldingen kan hij in zijn hand toveren, en vice versa. In het verleden heeft hij ook laten zien dat hij op deze manier een glas kan vullen met melk. Zijn grote doorbraak was enkele jaren geleden, toen hij mocht optreden bij de Amerikaase talkshow presentatrice Ellen Degeneres.

Voor aap staan

Voor zijn nieuwste YouTube-video is Pierro op het vliegtuig gestapt naar Bali. Daar is hij afgereisd naar de Sacred Monkey Forest in Ubud. Zoals de naam al doet vermoeden lopen, rennen en springen apen hier vrij rond in de natuur. Je moet er dan ook goed opletten dat niet per ongeluk je tablet, smartphone, zonnebril of iets anders uit je rugzak zonder pardon wordt meegenomen.

Pierro haalt een geintje uit met de nieuwsgierige aapjes. Hij wrijft met zijn handen over zijn iPad en dan verschijnt er een banaan of een aantal pinda’s in beeld. De eerste reactie van de apen is (natuurlijk) dat ze deze proberen te pakken. Dat gaat uiteraard niet, want het is slechts een tekening. Pierro laat ze even hun gang gaan en je ziet dat ze zichtbaar gefrustreerd raken. Hij beloont ze door de banaan of pinda’s uit het scherm te toveren. De aapjes moesten hiervoor dus wel even voor aap staan, maar uiteindelijk is iedereen blij.

Echt origineel is de video niet. Begin 2016 nam hij een vergelijkbare video op met chimpansees. Eerder dit jaar verscheen er op Pierro’s YouTube-kanaal een video waarop hij honden voor de gek houdt met iets lekkers. Deze video vind je hieronder.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer