Gerucht: budget Surface-tablet heet ‘Lex’

0

Geruchten over een betaalbare Surface-tablet nemen concrete gedaanten aan. Voor het eerst horen we de codenaam van de mysterieuze tablet voorbijkomen. Intern luistert hij vermeend naar de naam ‘Lex’. De bijbehorende Type Cover toetsenborden staan bekend als ‘Gibs’.

Dat zegt twitteraar @h0x0d, ook wel beter bekend als WalkingCat. Het is een bekende Microsoft-volger en -kenner die in het verleden wel vaker scoops naar buiten heeft gebracht.

Budgettablet

Geruchten over een budget Surface-tablet doken afgelopen maand voor het eerst op. Techjournalist Mark Gurman schreef voor Bloomberg een stuk over het onderwerp. Hij schreef onder meer dat deze Windows-tablet in het derde of vierde kwartaal wordt gelanceerd en naar verwachting zo’n 400 dollar kost. Verder meldde Gurman dat de tablet mogelijk een 10 inch groot display krijgt in combinatie met USB-C aansluiting en Intel-processor. Verder is de batterij naar verluidt een stuk kleiner (circa 10 uur in plaats van 13 uur) en is hij 20 procent lichter dan de Surface Pro.

WalkingCat draagt nu ook zijn steentje bij in het geruchtencircuit. Volgens de twitteraar heeft de budgettablet intern een naam meegekregen: ‘Lex’ of ‘Surface L’. Of dit een verwijzing is naar Lex Luther, de schurk uit Superman, is onduidelijk, maar lijkt ons sterk. Misschien is het een intern grapje dat Microsoft met deze tablet de zesde generatie iPad van Apple onderuit probeert te halen (de ‘Superman’). Was in dat geval Krypton niet een toepasselijkere naam geweest?

Verder weet WalkingCat dat de budgettablet ook een Type Cover of toetsenbord krijgt. Deze hebben eveneens een koosnaampje: ‘Gibs’. Bij deze codenaam kunnen we ons nog iets voorstellen. Onder gamers staan lichaamsdelen die overblijven nadat iemand is doodgeschoten ook wel bekend als gibs, wat een afkorting is voor giblets. De Type Cover is onderdeel van de Surface-tablet dat je kunt loskoppelen. Al met al klinkt ‘Gibs’ dus best aannemelijk.

Helaas geven de interne projectnamen niets prijs over de specs van de budget Surface-tablet. We verwachten dat we de komende weken en maanden nog wel meer horen over de mysterieuze tablet. In dat geval lees je alles daarover hier op TabletGuide.nl.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer