Kobo Clara HD ligt volgende week in de winkel voor 130 euro

0

Kobo staat op het punt om een nieuwe e-reader te lanceren in ons land. De Kobo Clara HD ligt vanaf volgende week bij ons in de schappen en gaat over de toonbank voor 130 euro. Benieuwd wat je voor dat geld krijgt? Lees dan snel verder.

Over de Kobo Clara HD

De Kobo Clara HD is een geavanceerde e-reader. Hij heeft een 6 inch groot e-ink scherm, maar dat is niet hetgeen wat hem zo bijzonder maakt. Het beeldscherm heeft namelijk een zeer hoge pixeldichtheid voor een e-reader, namelijk 300 pixels per inch (ppi). Dat heeft hij niet alleen te danken aan het forse scherm, maar ook de relatief hoge schermresolutie van 1448 bij 1072 pixels. Ter vergelijking: het huidige model van Kobo, de Aura Edition 2, komt niet verder dan 1024 bij 768 pixels terwijl hij wel hetzelfde schermformaat heeft. Daarnaast zijn der meer dan genoeg tablets in omloop die deze resolutie niet halen. Daardoor zijn alle teksten op de nieuwe e-reader van Kobo moeiteloos te lezen en hoef je je geen zorgen te maken over korrelige letters.

Dat is niet het enige kunstje van de Kobo Clara HD. De e-reader heeft een aanpasbare lichtsterkte en is het mogelijk om de kleurtemperatuur aan te passen. Als je hiermee de uitstraling van blauwlicht naar beneden schroeft, heb je aan het einde van de dag minder last van vermoeide ogen. Dat is te danken aan een lichttechniek die ComfortLight Pro heet. Deze combineert witte LEDs met RGB-LEDs, waardoor je warmere kleuren op het scherm kunt laten verschijnen. Dat is niet alleen goed voor je ogen, maar ook voor je hormoonhuishouding. Teveel of te intensief gebruik van blauwlicht belemmert de aanmaak van slaaphormonen, waardoor het sommigen niet lukt om ’s avonds in slaap te vallen. Deze feature was voorheen alleen beschikbaar voor de duurdere modellen, zoals de Koba Aura H2O Edition 2.

Verder is de Kobo Clara HD slechts 8,35 millimeter dik en weegt hij 166 gram. Daarmee is het de kleinste en lichtste e-reader in het assortiment van Kobo. Verder is de e-reader uitgerust met microUSB-aansluiting, WiFi-connectiviteit en 8 GB intern geheugen. Tot slot kun je met de Kobo Clara HD pagina’s 100 milliseconden sneller omslaan dan zijn voorgangers.

De Kobo Clara HD ligt vanaf dinsdag 5 juni in ons land in de schappen voor 130 euro.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer