Lenovo Yoga Book 2 Pro gelekt

0

Lenovo werkt mogelijk aan een opvolger van de Yoga Book uit 2016. In de database van Bluetooth SIG is de Lenovo Yoga Book 2 Pro opgedoken. Het ziet er naar uit dat hij wederom met Halo-toetsenbord en digitale pen of stylus wordt geleverd. 

Dat ontdekte de techsite Tabletmonkeys.com.

De originele Lenovo Yoga Book werd in september 2016 gelanceerd. Naast een 10,1 inch groot scherm had deze een bijzonder toetsenbord. Hierop kon je niet alleen tikken, maar ook schrijven. Het was feitelijk een tekenblok en een keyboard in één apparaat. Deze werd omgedoopt tot het Halo-toetsenbord. De bijgeleverde pen ondersteunde 2.048 verschillende drukniveaus. Zowel beginners als veteranen konden hiermee overweg. Tot op de dag van vandaag wordt de Lenovo Yoga Book als een bijzonder convertible beschouwd, waar productiviteit en creativiteit samenkomen. Hij was verkrijgbaar met Windows als besturingssysteem, maar ook als Android-variant. In sommige landen werd hij verkocht onder de noemer Lenovo Yoga Book Pro.

‘Opvolger in aantocht’

Het ziet er naar uit dat Lenovo deze convertible nieuw leven wil inblazen. In de database van de Bluetooth Special Interest Group (Bluetooth SIG) stuitte Tabletmonkeys.com op de Yoga Book 2 Pro. Naast de tablet krijg je tevens de Active ElectroStatic (AES) 2.0 Pen, zo lezen we in de beschrijving. Daar wordt hij de Lenovo Yeti 2.0 Pen genoemd, maar is ook wel beter bekend als de Yoga Book Pen 2.

Zowel over de Yoga Book 2 Pro als de nieuwe stylus is niets bekend. We gaan er van uit dat Lenovo de digitale pen met nieuwe features heeft uitgerust. Misschien heeft hij nu een gum aan het uiteinde, of een Vorige-knop aan de bovenkant waarmee je de laatste streep of gedachtekronkel kunt weghalen en aanpassen. Met welk besturingssysteem hij wordt geleverd is eveneens een goede vraag. Windows-convertibles doen het redelijk goed op de zakelijke markt, maar we zien ook dat tablets met Chrome OS bezig zijn hun opmars te maken.

Dat is alles wat we op dit moment over de Lenovo Yoga Book 2 Pro kunnen zeggen. We hopen dat het Chinese techbedrijf binnenkort met meer informatie op de proppen komt. Aangezien volgende week de Computex beurs in Taipei van start gaat, ligt het voor de hand dat we dan meer te horen (en te zien) krijgen over een eventuele lancering. Zo niet, dan is er in september nog de IFA-beurs in Berlijn. Houd TabletGuide.nl goed in de gaten voor het laatste nieuws.

Share.

Gerelateerde tablets / apps

  • Schermdiagonaal 7 inch
  • Besturingssysteem Android 4
  • Schermresolutie 640 x 480
  • Afmetingen onbekend
  • Processor Allwinner A13
  • Gewicht 350 gram
  • Opslagruimte 4
  • Alle specificaties

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer