Verkoop ASUS ZenFone 5 van start in Nederland

0

De ASUS ZenFone 5 is gearriveerd in ons land. De middenklasser heeft een kolossaal scherm, dual-camerasysteem en draait op de nieuwste Android-versie. Hij is per direct verkrijgbaar voor een bedrag van 399 euro. Een zeer nette prijs gezien de specs onder de motorkap.

De ASUS ZenFone 5 werd tijdens de laatste editie van het Mobile World Congress (MWC) gepresenteerd in de Spaanse wereldstad Barcelona. Het was niet het enige toestel waar de Taiwanese techproducent mee op de proppen kwam. Ook de ASUS ZenFone 5 Lite en ASUS ZenFone 5Z zagen hier het levenslicht. Vooralsnog is alleen het eerstgenoemde model te koop in ons land.

Specificaties ASUS ZenFone 5

De ASUS ZenFone 5 heeft zoals gezegd een reusachtig scherm. Deze is maar liefst 6,2 inch in doorsnee. Daarmee is hij bijna net zo groot als de nieuwste vlaggenschepen van Samsung. De resolutie bedraagt 2246 bij 1080 pixels. De behuizing is gemaakt van metaal en glas en zilver (Meteor Silver) en blauw gekleurd (Midnight Blue) gekleurd. Helaas is hij niet stof- en waterdicht. Daaronder vinden we de Qualcomm Snapdragon 636 octa-core processor. Als je flink je best doet, kan deze kloksnelheden tot 1,8 GHz halen. Verder krijg je 6 GB werkgeheugen (RAM) en 64 GB aan geheugen.

Achterop heeft Sony twee 12 megapixelcamera’s geplaatst. Dankzij kunstmatige intelligentie (AI) herkent deze 16 verschillende soorten scenario’s: van eten dat op je bord ligt tot landschapsfoto’s, van je favoriete viervoetige huisdier tot bloemen. Afhankelijk van wat je de camera voorschotelt, bedenkt de camerasoftware welke camera-instellingen hier het meest geschikt voor zijn. Zo worden bloemen en voedsel extra verzadigd vastgelegd terwijl dit bij portretfoto’s juist wordt vermeden voor een zo natuurlijk mogelijk resultaat. De selfiecamera heeft een resolutie van 8 megapixels.

Verder heeft de ASUS ZenFone 5 stereo speakers die uitgerust zijn met Smart Amp versterkers zodat je lievelingsmuziek nog beter klinkt. Over muziek gesproken: de middenklasser is tevens uitgerust met ingebouwde FM-radio. Met de 3300 mAh heb je meer dan genoeg power op zak om de hele dag mee door te komen, hoelang deze ook duurt. Tot slot wordt hij met Android 8.1 Oreo en ZenUI 5 geleverd.

Prijs

Aan de ASUS ZenFone 5 hangt een prijskaartje van 399 euro. Voor dat geld haal je een degelijke en veelzijdige mid-ranger in huis. Als je hem vandaag bestelt, valt hij morgen bij je op de deurmat.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer