Android 8.0 Oreo voor Samsung Galaxy Tab S3 bereikt Nederland

0

We hebben er even op moeten wachten en nu is hij dan eindelijk ons land aangekomen. We hebben het over Android 8.0 Oreo voor de Samsung Galaxy Tab S3. Benieuwd wat er allemaal nieuw is? Lees dan snel verder.

Halverwege mei schreef ik al een bericht dat de uitrol van Android 8.0 Oreo voor de Samsung Galaxy Tab S3 van start was gegaan. Dat was echter alleen in het Verenigd Koninkrijk. Ik zei toen al dat het een teken was dat wij ook binnenkort de nieuwste versie van Google’s besturingssysteem op de high-end Android-tablet van Samsung konden installeren. En inderdaad, twee weken later is het alsnog een feit.

Over de update

Maandag startte ik m’n Galaxy Tab S3 en verscheen er een venster in beeld dat er een software-update voor me klaarstond. Ik wist meteen dat het om Android 8.0 Oreo ging. Het installatiepakket was maar liefst ruim 1 GB groot en luisterde naar de naam T820XXZ1BRE2. Dat is ook niet zo vreemd als je een nieuwe Android-versie krijgt. Je kunt dan ook maar beter met een WiFi-netwerk verbonden zijn voordat je de update binnenhaalt. Met downloaden en installeren was ik alles bij elkaar zo’n twintig minuten bezig.

Android 8.0 Oreo brengt allerlei nieuwe features naar de tablet zoals Notification Dots, beeld-in-beeld modus en Smart Text Selection. Deze functies ken je misschien wel van je smartphone en kun je nu ook op de Galaxt Tab S3 gebruiken. Daarnaast kun je aan de slag met Samsung Experience 9.0, de nieuwste versie van de skin die Samsung over het besturingssysteem heeft gegoten.

Nieuw in het instellingenmenu is de optie Dolby Atmos geluidsweergave. Dat geldt ook voor de optie die Live bericht heet. Daarmee kun je met de bijgeleverde stylus tekeningen maken of korte teksten schrijven die dan ‘tot leven’ worden gewekt dankzij een Animated GIF. Deze feature was nu toe alleen beschikbaar op de Samsung Galaxy Note 8. Tot slot heeft Samsung de gelegenheid gebruikt om een nieuwe beveiligingspatch uit te rollen. Na het installeren van de update is het beveiligingsniveau opgeschroefd naar 1 april 2018.

Zodra het installatiepakket voor je klaarstaat verschijnt er een venster in beeld. Je kunt ook handmatig controleren of je hem niet al eerder kunt downloaden. Dat doe je via Instellingen > Software update > Updates handmatig controleren.

 

Hebben jullie de nieuwste update al binnengehaald? Wat vind je er tot nu toe van?

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer