Lenovo Miix 630 gespot bij FCC

0

Nog voordat de Lenovo Miix 630 gelanceerd wordt, is hij gespot in de database van de Amerikaanse test- en keuringsinstantie de Federal Communications Commisson (FCC). Daardoor zijn de belangrijkste specificaties van deze detachable nu bekend. De precieze releasedatum en adviesprijs kennen we niet.

Het is niet de eerste keer dat we de Lenovo Miix 630 tegenkomen. Begin dit jaar liet hij zijn gezicht zien op de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas. De specs waren destijds nog niet bekend. Na de show hoorden we niets meer van deze detachable. Tot nu. Nu laat hij zijn gezicht zien via de FCC. Daardoor hoeven we niet langer te speculeren over de specificaties. Tevens betekent het dat we waarschijnlijk niet lang meer hoeven te wachten totdat hij verkrijgbaar is.

Specificaties Lenovo Miix 630

De Lenovo Miix 630 is de eerste tablet met ARM-gebaseerde processor, namelijk de Qualcomm Snapdragon 835. Deze ken je misschien wel van de vele smartphones. Nu komt deze chipset ook naar tablets. Dat betekent dat je ook x86-applicaties kunt draaien. De tablet wordt met het besturingssysteem Windows 10 S geleverd. Dat is een versie van Microsofts besturingssysteem waarmee je alleen programma’s kunt installeren die in de Windows Store zijn te vinden. Mocht je dat niks vinden, dan kun je hem gratis upgraden naar Windows 10 Pro, maar dat moet je wel binnen 180 dagen doen.

De tablet zelf heeft een beeldscherm dat 12.3 inch in doorsnee is en een Full HD (1920 bij 1280 pixels) IPS LCD-paneel heeft met een maximale helderheid van 400 nits. Het scherm kan tevens overweg met de Lenovo Digital Pen. Daarmee kun je onder meer aantekeningen maken in Microsofts webbrowser Edge en deze opslaan. Naast de Snapdragon 835 vinden we onder de motorkap 4 GB DDR4 werkgeheugen en 128 GB aan intern geheugen (UFS 2.1).

Aan de zijkant vinden we een USB-C aansluiting. Met deze poort kun je data overzetten, maar ook de detachable opladen. Tevens is hij voorzien van stereo speakers, microSD-kaartlezer, 3.5mm audio jack en Windows Hello. Daarmee ontgrendel je de tablet door simpelweg in de camera te kijken. Ook dual-band WiFi (802.11ac), Bluetooth 4.1 (LE) en 4G LTE Cat. 11 zijn aanwezig. Tot slot vinden we achterop een 13 megapixelcamera en 5 megapixel front-facing camera.

Beschikbaarheid

Wanneer de Lenovo Miix 630 bij ons in de winkel ligt kunnen we niet zeggen. Het feit dat hij bij de FCC is gespot is een aanwijzing dat de release waarschijnlijk niet lang meer op zich laat wachten. Wat betreft de verkoopprijs begint hij waarschijnlijk rond de 800 euro.

Ter illustratie hebben we op de omslagfoto de Lenovo Miix toegevoegd

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer