‘Sony werkt aan gaming tablet’

0

Na het succes van de Nintendo Switch wil Sony ook een poging wagen. Volgens John Kodera van Sony’s PlayStation afdeling ligt de toekomst van zijn branche in portable gaming. Daarmee houdt hij er een totaal andere visie op na dan zijn voorganger.

Dat schrijft het doorgaans goed geïnformeerde Bloomberg.

De Nintendo Switch is een doorslaand succes. Bij de presentatie van de laatste kwartaalcijfers meldde Nintendo dat er sinds de lancering vorig jaar maart 17,8 miljoen exemplaren van de handheld zijn verkocht. Spellen als Super Mario Odyssey, Mario Kart 8 Deluxe en The Legend of Zelda: Breath of the Wild zijn razendpopulair en vliegen als warme broodjes over de toonbank. En de komende maanden verwachten we nog een aantal titels die waarschijnlijk eveneens erg gewild zullen zijn bij gamers.

Handgeld gaming

Sony is geen vreemde op de handheld- en consolemarkt. Met apparaten als de PlayStation 4, PlayStation Portable en PlayStation Vita wist het Japanse elektronicaconcern al grote successen te boeken. Volgens John Kodera ligt daar de toekomst van zijn bedrijf. Kodera volgde vorig jaar oktober Andrew House op, onder wiens leiding het PlayStation ecosysteem flink is uitgebreid. House meende echter dat er grenzen waren aan de markt voor mobile gaming. Kodera is van mening dat op dit vlak nog veel meer geld valt te verdienen.

Tijdens een rondetafelconferentie in Tokyo vertelde de topman dat de volgende console van Sony wellicht als handheld gebruikt kan worden, net als de Nintendo Switch. Hij wilde echter nog niets kwijt over de hardwarespecifieke plannen van het bedrijf. Tijdens de bijeenkomst zei Kodera het volgende:

“In my opinion, rather than separating portable gaming from consoles, it’s necessary to continue thinking of it (portable gaming) as one method to deliver more gaming experiences and exploring what our customers want from portable.”

Kodera wilde geen antwoord geven op de vraag wanneer we deze hybride tablet-console kunnen verwachten. Geruchten gaan dat de Sony PlayStation 5 pas in 2021 op de markt wordt gebracht. Het enige dat de topman kwijt wilde over de plannen is dat Sony momenteel druk doende is een apparaat te ontwikkelen waarbij het eenvoudig is voor ontwikkelaars om games op uit te brengen.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer