‘Huawei werkt aan Android-tablet met dubbele camera’

0

Huawei is druk doende om een nieuwe Android-tablet op de markt te brengen. Wat hem zo bijzonder maakt is dat hij aan de achterkant niet één, maar twee camera’s heeft. Nieuwsgierig geworden? Lees dan snel verder. 

Het assortiment van Huawei is lekker overzichtelijk. Naast de MediaPad-reeks is er ook nog de Matebook-serie, en dat was het. Twee verschillende series voor twee verschillende doelgroepen. Op het Mobile World Congress (MWC) onthulde het Chinese techbedrijf een tweetal nieuwe tablets: de Huawei MediaPad M5 en Huawei MediaPad M5 Pro. De eerste ligt nu ruim een maand in ons land in de schappen.

Huawei dTab Compact

Het heeft er alle schijn naar dat Huawei binnenkort een nieuwe tablet-reeks gaat introduceren. 91Mobiles.com ontdekte in de database van de Federal Communications Commission (FCC) een gloednieuwe tablet met de naam Huawei Dtab Compact (d-02K). Details over de specificaties ontbreken nog op dit moment, maar we weten in ieder geval dat het toestel is gecertificeerd voor FDD-LTE en W-CDMA frequentiebanden en dat hij in ieder geval in Japan wordt gelanceerd. Klanten van de provider NTT Docomo kunnen de tablet aanschaffen. Welk prijskaartje er aan hangt is onbekend. Ook vermeldt de Amerikaanse test- en keuringsinstantie dat hij dual-band WiFi ondersteunt en over Bluetooth-connectiviteit beschikt.

In de database van de FCC is een vage schets van de tablet te vinden. Daarop is een feature goed te zien: het camerasysteem. Volgens deze tekening krijgt de Huawei dTab Compact een dubbele camera aan de achterkant. In de smartphonebranche is een dual-camerasysteem de normaalste zaak van de wereld. Sterker nog, de Huawei P20 Pro heeft er maar liefst drie aan de achterkant. In de tabletwereld daarentegen hebben we een dubbele camera nog niet eerder gezien.

De toevoeging Compact aan de tabletnaam suggereert dat het beeldscherm naar schatting zo’n 8 inch groot is. Verder zien we op de schets dat de tablet speakers van de fabrikant Harman Kardon aan de onderkant heeft en dat hij met een microUSB-poort is uitgerust. Dat zijn alle details die we op dit moment hebben van de Huawei dTab Compact. Zodra we iets meer horen lees je dat uiteraard hier op TabletGuide.nl.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer