Microsoft initieert vervangingsprogramma Surface Pro 4

0

Heeft jouw Surface Pro 4 last van schermproblemen? Dan heeft TabletGuide.nl goed nieuws voor je. Microsoft heeft een vervangingsprogramma opgezet waarmee je het scherm kosteloos kunt laten vervangen. Heb je betaald voor een nieuw scherm? Dan kun je je geld terugvragen.

Dat schrijft Microsoft in een speciale supportpagina over dit onderwerp.

Begin dit jaar klaagden Surface Pro 4 gebruikers massaal dat het beeldscherm van hun convertible niet langer fatsoenlijk werkte. Zodra zij de tablet hadden opgestart, begon het scherm onophoudelijk te knipperen. De hele kwestie werd omgedoopt tot Flickergate. Er werden allerlei creatieve manieren bedacht om het probleem te verhelpen. Eén van de oplossingen die werd genoemd is het afkoelen van de convertible door hem in een plastic zak te stoppen en hem in de diepvries te leggen.

Vervangingsprogramma

Bovenstaande video is voer voor vermaak, maar biedt in praktijk natuurlijk weinig soelaas. In reactie op de ontstane commotie beloofde Microsoft met een oplossing op de proppen te komen. Een echte oplossing waar gebruikers daadwerkelijk iets aan hebben. En die is er nu. Microsoft heeft een vervangingsprogramma in het leven geroepen waar gedupeerden terecht kunnen die schermproblemen ervaren met hun Surface Pro 4.

Op een ondersteuningspagina legt Microsoft precies uit hoe het werkt. Allereerst moet je ervoor zorgen dat je Surface Pro 4 up-to-date is en je de nieuwste software-updates hebt geïnstalleerd. Als het probleem daarna blijft aanhouden, moet je contact opnemen met de klantenservice. Als deze heeft vastgesteld dat je in aanmerking komt voor het reparatieprogramma, moet je hem opsturen naar Microsoft. In de tussentijd krijg je een vervangend exemplaar, zodat je gewoon door kunt blijven werken op je convertible. Dit duurt tussen de 5 en 8 werkdagen.

Microsoft heeft wel een aantal voorwaarden gesteld aan het programma. Zo kun je alleen het scherm van de Surface Pro 4 kosteloos laten vervangen. Andere modellen zoals de  Surface Pro 3 of Surface Pro vallen dus buiten de regeling. Als je zelf verantwoordelijk bent voor beschadigingen -bijvoorbeeld door valschade of blootstelling aan water- moet je betalen voor een nieuw scherm. Ook mag je hem niet ter reparatie hebben aangeboden aan derden. Tot slot vervangt Microsoft alleen het scherm. Reparatie van andere beschadigingen zijn voor eigen rekening.

Houd er rekening mee dat Microsoft het recht heeft om je refurbished of tweedehands onderdelen te gebruiken. Daar is in het verleden veel gedoe over geweest (bij Apple), maar een Nederlandse rechtbank heeft bepaald dat fabrikanten deze componenten mag gebruiken om een apparaat te repareren.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer