Samsung Galaxy Tab S4 gecertificeerd in Rusland

0

De lancering van de Samsung Galaxy Tab S4 is weer een stapje dichterbij. De Euraziatische Economische Commissie (EEC), een instantie die de vrijhandel tussen Rusland, Wit-Rusland en Kazachstan faciliteert en telecommunicatie-apparaten test en keurt, heeft de veelbesproken Android-tablet gecertificeerd. Waarschijnlijk duurt het niet lang meer voordat we hier in Europa te zien krijgen.

De afgelopen maanden is er veel gezegd en geschreven over de Samsung Galaxy Tab S4. De veelbesproken tablet zagen we begin dit jaar voorbijkomen via de online benchmark GFXbench. Even later zagen we hem via de online testtool HTLM5. En onlangs dook hij op in de database van de WiFi Alliance.

Vandaag laat hij opnieuw zijn gezicht zien. Ditmaal via de EEC. Daarin wordt de Galaxy Tab S4 weliswaar niet bij naam en toenaam genoemd, maar zien we wel zijn productcode: SM-T835. Helaas geeft de test- en keuringsinstantie geen details prijs over de Android-tablet. Voorlopig moeten we het dus doen met de geruchten die over de tablet circuleren op internet.

Over de Samsung Galaxy Tab S4

Als we de laatste geruchten over de Samsung Galaxy Tab S4 op een rij zetten, kunnen we binnenkort een tablet verwachten met een 10,5 inch groot scherm. Net als zijn voorgangers heeft hij hoogstwaarschijnlijk een Super AMOLED-display. De resolutie bedraagt naar verluidt 2560 bij 1600 pixels. Als deze geruchten kloppen is de Galaxy Tab S4 niet alleen groter dan de Samsung Galaxy Tab S3, maar heeft hij ook een hogere schermresolutie (deze is 9,7 inch in doorsnee en telt 1536 bij 2048 pixels). Dat betekent dat hij geen scherm met 4:3 verhouding krijgt, maar een 16:10 aspect ratio.

Welke componenten we onder de motorkap kunnen verwachten is nog een raadsel. De laatste geruchten suggereren dat de tablet wordt aangestuurd door de Qualcomm Snapdragon 845, al hebben we de Snapdragon 835 ook voorbij zien komen als potentiële kandidaat. De chipset wordt aangevuld met Adreno 630 of Adreno 540 GPU en 4 GB werkgeheugen. De opslagcapaciteit bedraagt naar verluidt 64 GB. Verder heeft de tablet een 13 en 8 megapixelcamera en komt hij met dual-band WiFi, Bluetooth 5, USB-C aansluiting en Android 8.0 of 8.1 Oreo.

Wat de Samsung Galaxy Tab S4 gaat kosten kunnen we nu nog niet zeggen. Zijn voorganger kostte rond de 649 euro. We verwachten dat de nieuwste Android-tablet van Samsung nagenoeg hetzelfde prijskaartje krijgt, of enkele tientjes hoger uitvalt. Zodra we hier meer over horen melden wij ons weer op TabletGuide.nl.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer