Microsoft presenteert 50 inch grote Surface Hub 2

0

Microsoft heeft de opvolger van de Surface Hub gepresenteerd: de Surface Hub 2. Hij is iets kleiner dan zijn voorganger, maar wel veelzijdiger omdat je hem zowel in landschapsmodus als portretmodus kunt draaien en gebruiken. De kolossale Windows-tablet verschijnt in 2019.

Dat schrijft Microsoft in een persbericht over de Surface Hub 2.

Terug in 2016 lanceerde Microsoft de eerste generatie van de Surface Hub. Deze werd geleverd in twee varianten. Het instapmodel had een 55 inch groot scherm, wat op zich al reusachtig is. Zijn grote broer was echter nog een maatje groter met zijn 84 inch grote scherm. Hem even optillen en verplaatsen is er niet bij: hij weegt maar liefst 120 kilo. Aan het basismodel hing een prijskaartje van 7.000 euro. Zijn grote broer kostte maar liefst 22.000 euro. Ondanks de forse prijs heeft Microsoft er de afgelopen twee jaar zo’n 5.000 van verkocht.

Surface Hub 2

Alle reden dus om een Surface Hub op de markt te brengen. In maart bevestigde een woordvoerder van Microsoft de plannen. Wanneer we hem echter konden verwachten wilde hij destijds niet kwijt. Inmiddels zijn we enkele maanden verder en geeft het Amerikaanse hard- en softwarebedrijf meer inzicht over haar voornemen. Via een persbericht en promotievideo heeft Microsoft de Surface Hub 2 gepresenteerd.

In tegenstelling tot twee jaar geleden is de Surface Hub 2 slechts in één variant verkrijgbaar. Deze heeft een 50,5 inch groot scherm met flinterdunne bezels. Aan de achterkant heeft Microsoft een draaibare scharnier geplaatst. Daardoor is de ‘tablet’ zowel in landschaps- als portretmodus te gebruiken. Hij heeft dan ook wel iets weg van een digitaal whiteboard. In de bovenstaande video zien we aan de zijkant een fysieke knop met vingerafdruksensor. Naast inloggen kun je hiermee eenvoudig schakelen tussen gebruikers zonder te hoeven in en uit te loggen.

Verder zien we aan de bovenkant een grote webcam. Deze heeft een 4K-resolutie. De microfoons om mee te praten vinden we aan de zijkanten. Met de nieuwe lichting kun je tot wel vier Surface Hubs aan elkaar koppelen. In de commercial is duidelijk te zien dat de Surface Pen met de Surface Hub 2 is te gebruiken. Meer details over het apparaat heeft Microsoft op dit moment nog niet vrijgegeven.

Prijs

Wat de Surface Hub 2 gaat kosten is nog onduidelijk. Eén ding staat vast: goedkoop wordt ‘ie niet. De eerste exemplaren liggen ergens in de loop van 2019 in de winkel.Surface Hub 2

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer