‘iOS 13 Yukon legt de nadruk op verbeteringen iPad’

0

Op dit moment zijn we pas bij iOS 11, maar Mark Gurman van Bloomberg heeft nu al de eerste details over iOS 13. Hoewel Apple deze versie van haar besturingssysteem pas in 2019 lanceert, weet Gurman nu al te melden dat de nadruk komt te liggen op het verbeteren van de tabletervaring op de iPad.

Dat schrijft Mark Gurman in een tweet.

De nieuwste versie van iOS werd vorig jaar september gelanceerd. Inmiddels zijn we aanbeland bij iOS 11.3.1. De nadruk ligt voornamelijk op het dichten van potentieel gevaarlijke veiligheidsrisico’s en het oplossen van problemen die de gebruikservaring in de weg staan. Over vier maanden wordt iOS 12 gelanceerd. Anonieme bronnen meldden onlangs dat de focus van deze versie van het besturingssysteem ligt op het verbeteren van de prestaties en stabiliteit van het OS. Waarschijnlijk krijgen we volgende maand al een tipje van de sluier te zien. Dan organiseert Apple haar jaarlijkse ontwikkelaarsbeurs het Worldwide Developers Conference (WWDC).

iOS 13

Hoewel we dus nog even moeten wachten op iOS 12, horen we nu al de eerste geruchten voorbijkomen over diens opvolger. Mark Gurman van Bloomberg zegt op Twitter dat iOS 13 intern bekend staat onder de noemer Yukon. Afgezien van een codenaam heeft de techjournalist nog meer interessante dingen te melden over het besturingssysteem. Volgens hem ligt de nadruk van iOS 13 op het verbeteren van de gebruikservaring van de iPad. Hij spreekt ook wel over een ‘iPad-focused feature upgrade’. Wat dit precies inhoudt laat hij in het midden, hoewel hij wel een redesign van het startscherm noemt.

De Files app krijgt volgens Gurman eveneens een onderhoudsbeurt. Met deze nieuwe app die in iOS 11 werd geïntroduceerd beheer je al je bestanden vanuit één locatie. Helaas weet Gurman niet te vertellen wat Apple precies aan de app gaat verbeteren. Tot slot suggereert de journalist dat Apple de Apple Pencil een upgrade geeft. Ook hier geldt dat details ontbreken.

Hoewel het natuurlijk erg vroeg is om nu al uitgebreid over iOS 13 te spreken, zijn de eerste geruchten dus al een feit. Gegarandeerd dat we de komende maanden nog veel meer over het nieuwe besturingssysteem zullen horen. Als we iets interessants oppikken, dan lees je dat hier op TabletGuide.nl.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer