Uitrol Android Oreo voor Galaxy Tab S3 van start

0

Gebruik jij thuis of op kantoor dagelijks de Samsung Galaxy Tab S3? Dan heeft TabletGuide.nl goed nieuws voor je. Samsung is begonnen met de uitrol van Android 8.0 Oreo voor de high-end tablet. De update heeft ons land nog niet bereikt, maar dat zal waarschijnlijk niet lang meer duren.

Het is inmiddels ruim een jaar geleden dat Samsung de Samsung Galaxy Tab S3 lanceerde. Net als toen draait hij nog altijd op het verouderde Android 7.0 Nougat. Sindsdien hebben we wel een enkele keer een beveiligingsupdate ontvangen, het besturingssysteem is nog altijd niet onder handen genomen. Begin maart liet Samsung weten dat de software dit voorjaar aan de beurt was. Wanneer precies kon of wilde Samsung destijds niet zeggen.

Android Oreo in aantocht

Inmiddels zijn we ruim twee maanden verder en hebben we meer duidelijkheid over de updateplannen van de Koreanen. Diverse lezers melden tegenover SamMobile dat zij op dit moment Android 8.0 Oreo kunnen installeren op de Samsung Galaxy Tab S3. De update is zowel beschikbaar voor de WiFi-only uitvoering als de WiFi +LTE variant (SM-T820 en SM-T825).

Op het moment van schrijven heeft Android Oreo voor de Galaxy Tab S3 ons land nog niet bereikt. Aangezien hij in het Verenigd Koninkrijk beschikbaar is, gaan we er van uit dat het niet lang meer duurt voordat ook wij de nieuwste Android-versie kunnen downloaden voor de laatste high-end tablet van Samsung.

Je krijgt vanzelf een melding als de software-update voor je klaarstaat. Mocht je daar niet op willen wachten, dan kun je via het instellingenmenu zelf controleren of hij al voor je klaarstaat. Over de update zelf is jammer genoeg niets bekend. We weten enkel dat hij luistert naar de naam T820OXXU1BRE2. Naast de nieuwste Android-versie krijg je tevens de beveiligingspatch van april 2018 en Samsung Experience 9.0 Android-skin. Afgezien van de nieuwste features als Notification Dots, Smart Text Selection en Autofill krijgt de tablet met de update tevens Dolby Atmos.

 

Heb jij Android 8.0 Oreo inmiddels al binnengehaald voor de Samsung Galaxy Tab S3?

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer