‘Lancering Samsung Galaxy Tab S4 nabij’

0

Nog even en Samsung lanceert haar nieuwste Android-tablet, de Samsung Galaxy Tab S4. De tablet is gespot in de database van de WiFi Alliance, wat vaak een teken is dat het lang meer duurt totdat we hem te zien krijgen. Een exacte releasedatum noemt de keuringsinstantie niet.

Over de Samsung Galaxy Tab S4

Geruchten over de Samsung Galaxy Tab S4 gaan al een tijdje de ronde op internet. Begin dit jaar liet hij zijn gezicht zien via GFXbench. Daaruit konden we opmaken dat hij een 10,5 inch groot scherm heeft met een resolutie van 2560 bij 1600 pixels. Daaruit kunnen we opmaken dat Samsung ditmaal geen 4:3 schermverhouding gaat gebruiken, zoals bij zijn voorganger de Samsung Galaxy Tab S3, maar een 16:10 verhouding. Dit werd begin maart nog eens bevestigd, toen de tablet opdook in de online HTML5 test.

Hoogstwaarschijnlijk krijgt de Galaxy Tab S4 wederom een OLED-display. Iedere pixel bestaat uit drie subpixels die onafhankelijk van elkaar kunnen worden in- en uitgeschakeld. Doordat een lichtgevende plaat achter het scherm ontbreekt, zijn kleuren nog voller en intenser. Zwart ziet eruit als pikzwart als alle drie de subpixels uitstaan. Bovendien verbruikten OLED-panelen minder energie dan LCD-schermen. OLED heeft dus een behoorlijk wat voordelen ten opzichte van LCD, maar is wel een stuk duurder.

Verder hebben we geruchten gehoord dat Qualcomm de chipset levert, de Qualcomm Snapdragon 845. Deze wordt aangevuld met Adreno 540 GPU, 4 GB werkgeheugen en 64 GB intern geheugen. Foto’s schiet je met een 13 megapixelcamera. Voorop heeft Samsung naar verluidt een 8 megapixelcamera geplaatst. Ook een USB-C aansluiting, Bluetooth 5 en dual-band WiFi zijn vermoedelijk aanwezig. We gaan er blind van uit dat hij met Android Oreo wordt geleverd.

Aankondiging

Waarschijnlijk duurt het niet lang meer totdat we de Galaxy Tab S4 te zien krijgen. Galaxyclub.nl spotte hem namelijk in de database van de WiFi Alliance. Naast de WiFi-only variant komt er tevens een uitvoering met 4G/LTE. Prijzen kunnen we op dit moment nog niet noemen. De Samsung Galaxy Tab S3, die eind maart 2017 verscheen, kostte bij lancering ruim 650 euro. We gaan er van uit dat zijn opvolger nagenoeg hetzelfde prijskaartje krijgt. Of misschien zelfs nog een tikkeltje duurder is.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer