Specs Lenovo Tablet 10 eindelijk bekend

0

In januari onthulde Lenovo een gloednieuwe Windows-convertible: de Lenovo Tablet 10. Destijds kon het Chinese techbedrijf nog niets zeggen over de specificaties. Inmiddels zijn alle specs bekend. De adviesprijs en introductiedatum zijn nog altijd niet bekend.

In januari vond de eerste grote technologiebeurs van het jaar plaats: de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas. Lenovo gebruikte dit podium om diverse nieuwe convertibles te presenteren. Eén daarvan was de Lenovo Tablet 10. Tijdens de beurs wilde Lenovo maar weinig kwijt over het toestel. We wisten dat hij met Lenovo’s beveiligingssoftware Trusted Platform Module (TPM) werd geleverd. Het toetsenbord en Active Pen zijn optioneel. Ruim drie maanden na de introductie heeft Lenovo nu ook bekend gemaakt welke hardware we onder de motorkap aantreffen.

Specificaties Lenovo Tablet 10

Laten we beginnen met het beeldscherm. De Lenovo Tablet 10 heeft een 10,1 inch groot IPS LCD display. De resolutie is afhankelijk van de variant die je neemt. Het instapmodel telt 1280 bij 800 pixels, de ander 1920 bij 1200 pixels. Hij wordt aangestuurd door de Intel Celeron N4000 dual-core processor of krachtigere Intel Celeron N4100 quad-core CPU. Deze wordt bijgestaan door 4 GB of 8 GB LPDDR4 werkgeheugen. De opslagcapaciteit bedraagt 64 GB of 128 GB (eMMC). Het is niet mogelijk om later zelf de hoeveelheid RAM en ROM uit te breiden, omdat deze aan het moederbord zijn gesoldeerd. Denk van tevoren dus goed na hoeveel je nodig denkt te hebben.

De Lenovo Tablet 10 heeft achterop een 5 megapixelcamera. Videogesprekken voer je met een 2 megapixelcamera met fixed focus. De batterij heeft een vermogen van 39 Whr, die naar eigen zeggen de hele dag meegaat als hij is opgeladen. Daar krijg je een 45W of 65W USB-C oplader bij. Verder beschikt de convertible over één USB 3.1 Type-C, één USB 3.1 Type-A, HDMI- en hoofdtelefoonaansluiting. Geheugenkaarten lezen is een peulenschilletje dankzij de ingebouwde microSD-kaartlezer. 4G/LTE ondersteuning is optioneel, evenals NFC-chip en nano-simkaartlezer. Uiteraard komt de Lenovo Tablet 10 met 802.11ac WiFi en Bluetooth 4.1 (LE).

Om ervoor te zorgen dat alleen jij toegang hebt tot je data, heeft Lenovo de convertible een vingerafdruksensor gegeven. Verder is hij uitgerust met stereo speakers en een dubbele microfoon zodat je zeker weet dat de persoon aan de andere kant van de lijn je goed verstaat. Op het instapmodel installeert Lenovo Microsofts besturingssysteem Windows 10 Home. Voor zakelijke gebruikers is er Windows 10 Pro. Het toetsenbord en de stylus krijg je er niet bij, maar moet je afzonderlijk aanschaffen.

Zoals gezegd tasten we nog altijd in het duister over de adviesprijs en introductiedatum. Zodra we hier meer over horen lees je dat hier op TabletGuide.nl.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer