‘Volgende iPad Pro krijgt 8 speakers’

0

Apple heeft deze week een groot aantal patenten toegekend gekregen van het Amerikaanse patent- en octrooibureau. Eén van deze patenten beschrijft een iPad met maar liefst 8 speakers. Mogelijk krijgt de volgende generatie iPad Pro geen 4 speakers, maar twee keer zo veel.

Dat schrijft Patently Apple.

In 2015 lanceerde Apple haar allereerste iPad Pro. Wat hem zo bijzonder maakte, was dat hij een schermgrootte had van 12,9 inch. Ter vergelijking: zijn voorgangers waren 9,7 inch of 7,9 inch groot. In 2017 introduceerde het Amerikaanse techbedrijf een opvolger van deze iPad Pro met hetzelfde schermformaat. Tevens zag de iPad Pro 10.5 dat jaar het levenslicht.

Deze nieuwe generatie iPads zijn een grote stap voorwaarts tegenover de iPad Air en iPad Air 2, en zelfs met de vijfde en zesde generatie iPad uit respectievelijk 2017 en 2018. De nieuwste iPad Pro modellen zijn voorzien van een techniek die ProMotion heet. Video’s en games zien er hierdoor nog vloeiender uit op de tablets. Deze zijn ze uitgerust met een TrueTone display, die de kleurbalans en kleurweergave bepalen aan de hand van de hoeveelheid omgevingslicht, en kunnen ze uit de voeten met de Apple Pencil. Dat laatste trucje kan de iPad (2018) overigens ook, zoals je in onze review over deze tablet kan lezen. Tot slot verdubbelde Apple het aantal speakers op de iPad Pro tablets van 2 naar 4.

8 speakers

Apple staat op het punt om het aantal speakers opnieuw te verdubbelen. Tenminste, dat suggereert een patentaanvraag die Patently Apple ontdekte. Daarin is een schets opgenomen die maar liefst 8 speakers toont. De beschrijving noemt een “mobiel apparaat met 8 speakers die rondom het scherm worden geplaatst”.

Wat heb je aan 8 speakers? Om te beginnen krijg je hierdoor een hoger geluidsvolume. Maar misschien nog veel belangrijker: door deze hoeveelheid aan boxen hoef je het geluidsniveau niet meer zo hoog te zetten. Tenzij je natuurlijk helemaal uit je plaat wil gaan op je favoriete muziek met Spotify of Apple Music. Dan geldt: hoe meer speakers, hoe beter. Tot slot is het niet ondenkbaar dat Apple de speakers wil gebruiken om 3D audio te introduceren.

Of Apple daadwerkelijk 8 speakers in de volgende generatie iPad Pro tablets gaat verwerken, kunnen we nu uiteraard nog niet zeggen. Het gebeurt wel vaker dat techbedrijven patenten aanvragen en er vervolgens niets mee doen. We gaan het vanzelf zien (of niet).

iPad Pro schets met 8 speakers

Bron: Patently Apple

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer