Deze Samsung-tablets kunnen we verwachten in 2018

0

Samsung heeft grootse plannen voor 2018. Het Zuid-Koreaanse technologiebedrijf gaat komend jaar ten minste drie nieuwe tablets lanceren. Eén daarvan is de Galaxy Tab S4. Benieuwd welke tablets we nog meer kunnen verwachten? Lees dan snel verder.

Mishaal Rahman, een van de auteurs op XDA-Developers.com, heeft een lijst samengesteld met daarop de tablets en smartphones die we komend jaar kunnen verwachten van Samsung. De lijst is samengesteld aan de hand van het Android Oreo framework-res van de Samsung Galaxy Note 8. Hoewel de lijst al van begin februari stamt, heeft Rahman de lijst deze week een update gegeven. Niet alleen heeft hij een aantal apparaten weggelaten, maar ook een aantal nieuwe toegevoegd.

Samsung Galaxy Tab S4

Eén van de nieuwe producten die de auteur heeft toegevoegd, is een apparaat dat luistert naar de codenaam degasy18wifi. Rahman en een XDA-Developer lezer hebben aanwijzingen dat het hier om de Samsung Galaxy Tab S4 gaat. Eind februari doken de eerste geruchten over van deze high-end Android-tablet. Als we deze geruchten mogen geloven krijgt hij wederom een Super AMOLED-display met 16:10 verhouding. Daaronder treffen we naar verluidt de Qualcomm Snapdragon 835 met 4 GB RAM en 64 GB aan geheugen. Tot slot gaan we er blind van uit dat hij met Android 8.1 Oreo wordt geleverd, de nieuwste versie van Google’s besturingssysteem.

Een andere tablet die op de lijst voorkomt is de Samsung Galaxy Tab A 10.1 (2018). Dat is ook niet zo vreemd: deze werd in 2016 en in 2017 ook al opnieuw uitgebracht, maar dan maar krachtigere specificaties. Het is dan ook niet vreemd dat hij in 2018 een onderhoudsbeurt krijgt. De derde en laatste tablet die Rahman noemt is de Samsung Galaxy Tab E (2018). Deze stamt uit juni 2015 en draaide aanvankelijk op Android 4.4 KitKat. Hij is 9,6 inch in doorsnee. Begin 2016 verscheen er een compactere variant van deze tablet, die slechts 8,0 inch groot was. Na bijna drie jaar besluit Samsung dus om hem opnieuw uit te brengen.

Een tablet die niet wordt genoemd in de lijst is de compacte tablet die we eerder deze week tegenkwamen in de database van de WiFi Alliance. Van deze mysterieuze tablet weten we dat hij slechts 7 inch groot is en dat hij met Android 8.0 Oreo wordt geleverd. Mogelijk gaat het om de opvolger van de Samsung Galaxy Tab A 7.0 of Samsung Galaxy Tab 4 7.0.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer