Google Assistant werkt nu ook op de Google Pixel C

0

Heb jij thuis of op kantoor de Google Pixel C liggen? Dan heeft TabletGuide.nl goed nieuws voor je. De Android-detachable kan vanaf nu ook overweg met Google Assistant, de slimme assistent van de zoekmachinegigant. Beter laat dan nooit zullen we maar zeggen.

De Google Pixel C is al weer enigszins op leeftijd. Eind 2015 lanceerde Google deze Android-tablet. Het is een zogeheten detachable: een tablet waarvan je het scherm kunt loskoppelen van het toetsenbord. Zo kun je hem dus als losse tablet, maar ook als laptop gebruiken. Hoe veelbelovend de Pixel C ook is/was, het is altijd het zieligste jongetje van de klas geweest. Zo kregen we vlak na de lancering van de eerste Android P Developer Preview te horen dat hij dit najaar geen update naar Android P ontvangt. De verkoop viel zo enorm tegen dat Google eind vorig jaar besloot om de tablet een flinke prijsverlaging te geven.

Google Assistant beschikbaar

Als er updates werden uitgebracht moesten gebruikers vaak weken wachten voordat ze naar de Pixel C werden uitgerold. Een goed voorbeeld daarvan is Google Assistant. De slimme assistent van Google werd afgelopen jaar gelanceerd, maar was aanvankelijk alleen beschikbaar voor smartphones die op Android 6.0 Marshmallow of hoger draaiden. Later werd de Assistant ook uitgerold naar tablets en apparaten met Android 5.0 Lollipop of nieuwer. Vorige maand verscheen Google Assistant voor de iPad.

Tot op heden was de slimme assistent niet beschikbaar voor de Google Pixel C. Diverse lezers melden tegenover Android Police dat de assistent nu ook te gebruiken is op de detachable van de zoekmachinereus. Het enige dat je hoeft te doen is de nieuwste versie van de Google-app te installeren. Om Google Assistant te openen hoef je alleen maar even kort de Home-knop ingedrukt te houden.

Met Google Assistant kun je allerlei taken uitvoeren door tegen je tablet of smartphone te praten. Zo kun je onder meer een afspraak aan je agenda toevoegen, maar ook vragen welk nummer er op de achtergrond wordt afgespeeld of informatie over een bepaalde artiest voor te schotelen. De assistent is vooralsnog alleen in het Engels beschikbaar, de Nederlandse versie is in de maak. Google heeft toegezegd dat deze nog voor het einde van het jaar wordt uitgerold.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer