Mysterieuze 7 inch grote Samsung-tablet duikt op bij WiFi Alliance

0

Mogelijk onthult Samsung binnenkort een nieuwe compacte tablet. In de database van de WiFi Alliance laat de SM-T230NZ zijn gezicht zien. Benieuwd wat we tot nu toe over deze kleine Android-tablet weten? Lees dan snel verder.

Samsung houdt zich tegenwoordig voornamelijk bezig met smartphones en phablets. De laatste tablet van de hand van de Koreaanse fabrikant is de Samsung Galaxy Tab S3. Deze ligt sinds maart vorig jaar in ons land in de schappen. Hoewel de tablet nog altijd op Android Nougat draait, ligt een update naar Android Oreo in het verschiet. Volgens de laatste berichten kunnen we dit najaar de felbegeerde software-update verwachten.

Mogelijk staat Samsung op het punt om een nieuwe tablet uit de doeken te doen. In februari maakten we voor het eerst kennis met de SM-T230NZ. Deze dook toen op bij de Amerikaanse test- en keuringsinstantie Federal Communications Commisson (FCC). Tabletmonkeys.com heeft de tablet nu ook gespot bij de WiFi Alliance. Dat alles duidt erop dat het waarschijnlijk niet lang meer duurt voordat we hem te zien krijgen.

Over de SM-T230NZ

Helaas zijn er tot op heden maar weinig details bekend over de SM-T230NZ. We weten dat het scherm van de tablet slechts 7 inch in doorsnee is. Daarmee is hij een stuk compacter dan de Galaxy Tab S3, die een 9,7 inch groot scherm heeft. Volgens Tabletmonkeys is het mogelijk de opvolger van de Samsung Galaxy Tab A 7.0 uit 2016 of de Samsung Galaxy Tab 4 7.0: deze hadden namelijk vrijwel dezelfde productcode (SM-T230).

Of het daadwerkelijk om een gloednieuwe tablet gaat kunnen we dus niet met zekerheid zeggen. In theorie is het ook mogelijk dat Samsung de tablets een software-update heeft gegeven. Uit documenten van de WiFi Alliance blijkt namelijk dat de SM-T230NZ op Android 8.0 Oreo draait. Is dit mogelijk de allereerste Android-tablet van de Koreaanse fabrikant die met de nieuwste Android-versie wordt geleverd?

Dat is alle informatie die we momenteel hebben. Zodra we meer horen brengen jullie daarvan op de hoogte. Houd TabletGuide.nl dus goed in de gaten.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer