Samsung Galaxy Note 8 krijgt Android 8.0 Oreo

0

Na ongeveer een half jaar wachten rolt Samsung dan eindelijk Android 8.0 Oreo uit voor de Samsung Galaxy Note 8. Ook de skin over het besturingssysteem, Samsung Experience, krijgt een update. Wil je weten wat er zoal nieuw is? Lees dan snel verder.

De Samsung Galaxy Note 8 werd eind vorig jaar uit de doeken gedaan door het Koreaanse techbedrijf. Hoewel Android 8.0 Oreo op dat moment al enige tijd beschikbaar was, leverde Samsung de kolossale phablet met het gedateerde Android 7.1.1 Nougat. De fabrikant beloofde om de nieuwste versie van Google’s besturingssysteem zo snel mogelijk uit te rollen, maar durfde het niet aan om hier een concrete datum aan te verbinden.

Maandag kregen we eindelijk meer duidelijkheid. Sinds gisteren biedt Samsung Android 8.0 Oreo aan voor de Samsung Galaxy Note 8 voor Nederlandse gebruikers. De update luistert naar de naam N950FXXU3CRC1 en is behoorlijk fors in omvang: hij is maar liefst bijna 1,5 GB groot. Voordat je aan het downloaden slaat, is het goed om verbinding te maken met een WiFi-netwerk. Dan weet je zeker dat het installeren van de nieuwste Android-versie je geen data kost. Zorg er tevens voor dat je een back-up hebt gemaakt van je belangrijkste bestanden en dat de accu voldoende is opgeladen. Mocht het fout gaan, dan heb je altijd een kopie van je data.

Dit is er nieuw

Android 8.0 Oreo brengt tal van nieuwe features naar de Samsung Galaxy Note 8. Zo kun je dankzij picture-in-picture modus voortaan naar je favoriete Netflix-films of YouTube-video’s kijken terwijl je met Chrome op internet surft. Als je een melding of pushnotificatie ontvangt van een app, verschijnt er een gekleurd puntje rechtsboven in de hoek van de app. Deze wordt ook wel de Notification Dot genoemd. En als je teksten selecteert kun je met de komst van Android Oreo meer dan alleen maar knippen, plakken en kopiëren. Zo kun je bijvoorbeeld direct naar een telefoonnummer bellen, adres invoeren in Maps of een webpagina openen met Chrome.

Verder heeft Samsung allerlei vernieuwingen aangebracht in onder meer het start- en vergrendelscherm, het Always On display en het toetsenbord. Heb jij Android Oreo al binnengehaald op de Samsung Galaxy Note 8?

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer