Huawei MediaPad M5 arriveert in Nederland

1

De Huawei MediaPad M5 ligt vanaf nu bij ons in de schappen. De Android-tablet is verkrijgbaar in verschillende formaten. De adviesprijs loopt uiteen van 349 euro voor het instapmodel tot 399 euro voor de grootste uitvoering.

Huawei was weliswaar aanwezig op het Mobile World Congress (MWC), maar presenteerde geen nieuwe smartphone. In plaats daarvan kregen we de Huawei MediaPad M5 voorgeschoteld. De weken voorafgaand aan het evenement gingen er geruchten de ronde over de tablet. Bij de presentatie van de tablet kregen we geen introductieprijs en -datum te horen. Inmiddels zijn we enkele weken verder en kennen we ook deze zaken.

Specificaties Huawei MediaPad M5

Zoals gezegd is de Huawei MediaPad M5 in twee varianten verkrijgbaar. De kleinste uitvoering heeft een 8,4 inch groot scherm. Het beeldscherm van zijn grotere tegenhanger, ook wel de MediaPad M5 Pro genoemd, is 10,8 inch in doorsnee. Afgezien van een groter scherm krijg je bij de Pro-uitvoering tevens een stylus en twee keer zo veel opslagruimte (64 GB in plaats van 32 GB). De schermresolutie bedraagt bij beide varianten 2560 bij 1600 pixels, oftewel WQXGA.

Onder de kap treffen we de door Huawei ontwikkelde HiSilicon Kirin 960. Deze octa-core processor bestaat uit vier 2,1 GHz krachtige A73 cores en vier energiezuinige 1,8 GHz A53 cores. Beide uitvoeringen krijgen 4 GB werkgeheugen. De reguliere MediaPad M5 krijgt zoals gezegd 32 GB intern geheugen, maar kun je eventueel uitbreiden met een microSD-kaart. Voor de filmliefhebbers: beide tablets hebben ieder vier speakers met afstemming van Harman Kardon en gepatenteerde Histen-geluidseffecten.

Achterop heeft Huawei een 13 megapixelcamera geplaatst. Videogesprekken voor je met een 8 megapixelcamera. Je hoeft je geen zorgen te maken dat je halverwege de dag ineens zonder stroom komt te zitten. De MediaPad M5 heeft een 5100 mAh batterij. De accu van de Pro-uitvoering heeft een capaciteit van 7500 mAh. Tevens krijg je er een 9V 2A Fast Charge oplader bij. Naast dual-band WiFi beschikken de tablets tevens over Bluetooth 4/2 (LE) en USB-C aansluiting. Ook zijn ze allebei uitgerust met een vingerafdruksensor. Tot slot worden ze met Android 8.0 Oreo en EMUI 8.0 geleverd.

Prijs

De 8,4 inch grote uitvoering van de Huawei MediaPad M5 heeft een adviesprijs van 349 euro. De Pro-uitvoering met twee keer zo veel geheugen is slechts een paar tientjes duurder, namelijk 399 euro. Wie een betaalbare tablet zoekt met de nieuwste Android-versie is bij Huawei aan het juiste adres.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

1 reactie

  1. De 8,4 inch grote uitvoering van de Huawei MediaPad M5 heeft een adviesprijs van 349 euro. De Pro-uitvoering met twee keer zo veel geheugen is slechts een paar tientjes duurder, namelijk 399 euro.

    De Pro uitvoering is 10.8 inch groot met toetsenbord en pen. En veel duurder.

Reageer