Samsung Galaxy Tab S3 ontvangt dit voorjaar Android Oreo

2

De Samsung Galaxy Tab S3 is weliswaar de nieuwste Android-tablet van de Koreanen, maar hij draait nog altijd op Android 7.0 Nougat. Binnenkort komt daar verandering in. Samsung is druk doende om de nieuwste Android-versie voor de tablet te ontwikkelen. Komend voorjaar wordt deze uitgerold.

Dat schrijft Samsung op een updatepagina.

Samsung en de Consumentenbond liggen momenteel in de clinch. De belangenbehartiger meent dat Samsung niet duidelijk is welke toestellen hoelang software-updates ontvangen. Om meer transparantie af te dwingen dient er momenteel een rechtszaak tegen het Koreaanse bedrijf. In mei doet de rechter uitspraak in deze kwestie.

Inmiddels heeft Samsung de nodige aanpassingen gedaan. Zo weten we dat high-end vlaggenschepen als de Samsung Galaxy S9 en Galaxy S8 maandelijks beveiligingsupdates krijgen. Middenklassers uit de J-serie krijgen deze eens per kwartaal. Hoe het zit met nieuwe Android-versies voor smartphones en tablets is een ander verhaal.

Galaxy Tab S3 krijgt komend voorjaar Android Oreo

In een kort nieuwsbericht laat Samsung weten dat de Samsung Galaxy Tab S3 dit voorjaar Android 8.0 Oreo ontvangt. De tablet is sinds vorig jaar maart in ons land verkrijgbaar. Android Oreo werd eind augustus gelanceerd. Tot op heden heeft Samsung nog altijd geen software-update voor de high-end tablet uitgerold. Dat betekent dat gebruikers nog altijd genoegen moeten nemen met Android 7.0 Nougat.

Gebruik jij dagelijks de Galaxy Tab S3? Dan heeft TabletGuide goed nieuws voor je. Komend voorjaar rolt Samsung Android 8.0 Oreo uit voor de Tab S3. Wanneer precies durft Samsung niet te zeggen. Op de updatepagina van Samsung lezen we enkel dat de nieuwe Android-versie in de ‘lente of zomer 2018’ beschikbaar is. Rond dezelfde tijd kunnen bezitters van de Samsung Galaxy S7, Galaxy S7 Edge en Galaxy A5 de update verwachten.

Ook de Samsung Galaxy Tab Active 2 en Samsung Galaxy Tab A 10.1 krijgen Android Oreo. In het berichtje van Samsung lezen we enkel dat deze tablets later dit jaar aan de beurt zijn, zonder concrete uitroldatum. Ook de Samsung Galaxy Xcover 4 en Samsung Galaxy A8 (2018) krijgen later dit jaar Android Oreo. We hebben dus iets om naar uit te kijken.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

2 reacties

    • He Rudy,
      Ik denk dat die kans inderdaad behoorlijk klein is. De Tab S3 krijgt ‘m dit najaar. De enige Android-tablet die nu al Oreo heeft, is de Huawei MediaPad M5 (Pro). M’n ervaringen qua updates zijn niet al te best bij Huawei: deze worden vaak eens per kwartaal uitgerold, behalve dan voor de allerduurste phablets. Sowieso ken ik eigenlijk geen fabrikanten die hun Android-tablets regelmatig updaten. Ze steken die tijd en energie liever in het ontwikkelen en verkopen (en onderhouden) van smartphones en phablets. Ik denk dat het vernieuwde Chrome OS -die met Android-apps uit de voeten kan- de nieuwe trend gaat worden.

      Volgens mij heb ik het al eerder gezegd, maar als je zeker wil zijn dat je tablet regelmatig updates krijgt, moet je bij Apple wezen. Zodra er een nieuwe versie van iOS of patches beschikbaar zijn, worden deze vrijwel direct uitgerold. Wel 5 jaar lang om precies te zijn. Overweeg je de nieuwe iPad (2018)? Ik werk momenteel aan een review hierover die binnenkort op TabletGuide.nl is te lezen. So stay tuned!

Reageer