Microsoft Surface Book 2 te koop in Nederland

0

De 15 inch grote uitvoering van de Surface Book 2, de nieuwste convertible van het Amerikaanse hard- en softwarebedrijf Microsoft, is vanaf nu verkrijgbaar in Nederland. Je bepaalt zelf hoeveel opslagcapaciteit je wilt hebben. De adviesprijs loopt uiteen van 2.799 euro tot 3.799 euro voor de krachtigste uitvoering.

Het is al weer een tijdje geleden dat Microsoft de Surface Book 2 introduceerde. Vorig jaar november maakte we kennis met de Windows-convertible. Microsoft lanceerde hem in twee verschillende uitvoeringen. Het kleinste model heeft een 13,5 inch groot scherm. Het beeldscherm van de ander is 15 inch in doorsnee. De eerstgenoemde variant verscheen vorig jaar december in ons land. Nu heeft ook zijn grote broer zijn weg gevonden naar Nederland.

Specificaties Surface Book 2

De Surface Book 2 is niet alleen de grootste uitvoering van de twee, maar tevens de krachtigste. Hij is verkrijgbaar in drie verschillende configuraties. Wat ze alle drie met elkaar gemeen hebben, is dat ze worden aangestuurd door de Intel Core i7-8650U, de snelste chipset in de U-lijn van de Kaby Lake-serie. Deze quad-core processor is in staat om kloksnelheden tot wel 4,2 GHz te halen. Een andere gemeenschappelijke noemer is dat ze met 16 GB LPDDR3 werkgeheugen en NVIDIA GeForce GTX 1060 GPU met 6 GB GDDR5-VRAM zijn uitgerust. Dat is meer dan genoeg rekenkracht om zelfs de zwaarste taken snel en soepel af te wikkelen.

Het beeldscherm is zoals gezegd 15 inch in doorsnee en heeft een resolutie van 3240 bij 2160 pixels. De opslagcapaciteit varieert en heb je zelf in de hand. Het instapmodel is voorzien van 256 GB PCIe SSD. Tevens is er een variant met 512 GB en 1 TB SSD. De uitvoering met de minste hoeveelheid intern geheugen heeft een adviesprijs van 2.799 euro. De variant met 512 GB geheugen gaat over de toonbank voor 3.299 euro. Aan de duurste variant hangt een prijskaartje van 3.799 euro.

De 13,5 inch grote uitvoering van de Surface Book 2 heeft een lagere schermresolutie (3000 bij 2000 pixels), is er tevens in varianten met Intel Core i5 en 8 GB RAM, en heb je de keuze uit de Intel HD Graphics 620 of NVIDIA GeForce HTC 1050. De adviesprijzen variëren van 1.749 euro voor het basismodel tot 3.449 euro voor de meest uitgebreide uitvoering.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer