Apple Music gegroeid tot 40 miljoen betalende abonnees

0

Apple Music, de muziekstreamingdienst van het Amerikaanse techbedrijf, heeft volgens de laatste telling 40 miljoen abonnees die betalen voor de dienst. Een maand geleden lag het aantal nog op 38 miljoen. Spotify is en blijft veruit de grootste en populairste muziekstreamingdienst ter wereld.

Dat vertelt Steven Huon, een topman van de Franse tak van bedrijf, op Twitter.

In juni 2015 lanceerde Apple in 110 landen wereldwijd Apple Music. Sindsdien is de muziekstreamingdienst geleidelijk maar gestaag gegroeid. Twee maanden na lancering stond de teller op 11 miljoen leden. Het ging toen om het aantal mensen dat een proefabonnement had afgesloten. De eerste drie maanden zijn namelijk gratis voor iedereen, pas daarna moet je betalen om van de muziekdienst gebruik te kunnen blijven maken. In oktober kregen we van Eddy Cue te horen dat 6,5 miljoen mensen betalen voor Apple Music.

In februari 2016 was het ledenaantal gestegen naar 11 miljoen, in april naar 13 miljoen. In september meldde Apple dat het aantal leden dat betaalt voor de muziekdienst was toegenomen tot 17 miljoen. In december stond de teller op 20 miljoen betalende leden. Tijdens het Worldwide Developers Conference (WWDC) 2017 liet Apple weten dat de dienst inmiddels 27 miljoen betalende leden heeft. In september waren dat er 30 miljoen. Half maart meldde Cue dat het aantal betalende leden was opgelopen tot 38 miljoen. Volgens de laatste berekeningen zijn dat er nu 40 miljoen.

Spotify

40 miljoen is natuurlijk een fantastisch aantal, maar valt in het niet als je dit vergelijkt met Spotify. De Zweedse muziekstreamingdienst telt volgens de laatste officiële cijfers ruim 160 miljoen leden. Niet iedereen betaalt echter voor de dienst. In tegenstelling tot Apple Music kunnen gebruikers ook een gratis account aanmaken. Zij krijgen dan wel om de haverklap commercials tussendoor te horen. Zij kunnen ook geen muziek downloaden om deze offline te beluisteren en maar een beperkt aantal nummers overslaan.

Share.

Gerelateerde tablets / apps

  • Platform(en) Android
  • Categorie Gereedschap / Muziek en audio
  • Downloaden

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer