Gerucht: nieuwe iPad Pro wordt op 27 maart onthuld

0

Apple heeft uitnodigingen de deur uitgedaan voor een evenement op dinsdag 27 maart. Dan krijgen we waarschijnlijk de veelbesproken nieuwe iPad Pro te zien, maar wellicht ook andere producten. De presentatie begint om 17:00 Nederlandse tijd.

Nog even en het Apple Education Event gaat van start. Afgelopen weekend heeft Apple uitnodigingen verstuurd aan de internationale pers om hen uit te nodigen voor het evenement. Wat we dan te zien krijgen laat Apple in het midden. Op de uitnodiging vinden we alleen een cryptische omschrijving: Let’s take a field trip (laten we op schoolreis gaan). Alsof dat nog niet genoeg is: het event vindt plaats op de Lane Tech College Prep High School in Chicago. Alle reden om aan te namen dat het evenement in het teken van onderwijs staat.

iPad Pro

Wat krijgen we volgende week allemaal te zien? Daarover zwijgt Apple in alle talen. Eén van de mogelijke aankondigingen is de iPad Pro. Daarover zwerven al weken geruchten op internet. De tablet lijkt qua vormgeving naar verluidt op de iPhone X. Niet zozeer omdat hij een OLED- of Super Retina HD-display heeft, maar vanwege de inkeping aan de bovenzijde van het beeldscherm, ook wel de notch genoemd. Als we de geruchten mogen geloven heeft Apple hier alle sensoren, camera’s en andere componenten voor de TrueDepth-camera gestopt. Mogelijk wordt de nieuwe iPad Pro de eerste tablet van de Amerikanen die je met Face ID kunt unlocken. Je hoeft dan alleen maar in de voorste camera te kijken om de tablet uit de slaapstand te halen. Verder krijgt de iPad Pro naar verluidt de opvolger van de A11 Bionic chip: de A11X. Het beeldscherm is mogelijk 11 inch in doorsnee.

Of we de tablet daadwerkelijk volgende week al te zien krijgen is nog maar de vraag. Volgens sommige berichten wordt de iPad Pro pas in juni gepresenteerd. Anderen claimen dat hij hem pas tegen het einde van het jaar uit de doeken wordt gedaan. Nog een weekje slapen en dan krijgen we het antwoord.

Andere berichten suggereren dat Apple volgende week de iPhone SE 2 presenteert. Daarmee komt er na twee jaar eindelijk een opvolger voor de iPhone SE. Dit toestel heeft het design van de iPhone 5S, maar de specificaties van de iPhone 6S. Daarom was het een ‘speciale editie’ (SE). Daarnaast krijgen we mogelijk goedkopere MacBooks met Retina-display te zien.

Share.

Gerelateerde tablets / apps

  • Schermdiagonaal 12.9 inch
  • Besturingssysteem iOS
  • Schermresolutie 2732 x 2048
  • Afmetingen 305.7 x 220.6 x 6.9 mm
  • Processor Apple A9X
  • Gewicht 713 gram
  • Opslagruimte 128 / 32
  • Alle specificaties

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer